Плануєте гайнути у Карпати? Якої погоди чекати в горах цими вихідними

Читать на русском
Автор
Українські Карпати Новина оновлена 14 березня 2024, 16:10
Українські Карпати. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

У неділю варто прихопити з собою парасольку

Цими вихідними в Україні чекають на потепління. Місцями повітря прогріється до +12 градусів за Цельсієм. Не омине весняна погода й українські Карпати.

Про це повідомляє Український гідрометцентр. Зазначається, що в Карпатах 16-17 березня буде хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів, принаймні у суботу.

Карта погоди на 16 березня

Докладніше про погоду 16 березня, у Карпатах

У суботу, 16 березня, в Карпатах очікують на теплу, весняну погоду. Вночі стовпчики термометрів зупиняться на позначках +4°…+2°C, вдень — +10°…+12°C. Повідомляється, що істотних опадів не чекають, однак може накрапати. Вітер вночі південно-східний, до 3-8 м/с, вдень напрямок зміниться на південно-західний, можливі пориви до 10 м/с.

Карта погоди на 17 березня

Докладніше про погоду 17 березня, у Карпатах

У неділю, 17 березня, в Карпатських горах погода дещо зміниться: прогнозують похолодання та невеликий дощ. Вночі температура повітря +6°…+4°C, вдень — +6°…+8°C. Трохи тепліше у Закарпатській області — +8°…+10°C. Вітер південно-західний, до 3-8 метрів за секунду, місцями можливі пориви до 10 м/с.

Раніше "Телеграф" писав, що в Україні з 15 по 17 березня очікується потепління. Майже у всіх областях очікується хмарна погода із проясненнями.