Чому покійний родич перестав приходити у снах: розкриваємо таємницю

Читать на русском
Автор
3512
Відсутність снів про покійного не завжди є поганою ознакою (фото створене з допомогою ШІ) Новина оновлена 13 березня 2024, 15:31
Відсутність снів про покійного не завжди є поганою ознакою (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Чи лякає вас те, що покійний родич перестав снитись?

Розлука з близькими завжди важка, навіть якщо смерть була очікуваною. Єдиними способами полегшити біль втрати є відвідування могили та сни про померлого. Однак ми не можемо контролювати сновидіння, тому багатьох хвилює питання: чому померла людина не сниться і що це означає?

До 40 днів покійний наснитися не може, оскільки вважається, що він перебуває на Землі та звикає до нового життя перед Божим судом, інформує портал ukr.media. Будь-які сновидіння в цей період — лише плід уяви та відгук психіки на стрес. Тому в цей час краще зосередитися на реальних речах — спогадах, молитвах, підтримці рідних.

Після 40 днів причин, чому померлий не сниться, може бути кілька:

  1. Душа блукає між світами, не усвідомлюючи власної смерті. В такому випадку потрібно помолитися за її упокій та звершити потрібні обряди відповідно до релігійних переконань.
  2. Немає важливої інформації, тому покійний не приходить у сни. Це може означати, що у нього все добре на тому світі і він знайшов свій шлях. Не варто переймати, натомість збережіть світлу пам'ять про нього.
  3. За езотеричними віруваннями, часті сни про померлих можуть бути ознакою впливу темних сил, які використовують ці образи для спричинення страждань. Відсутність снів свідчить про чистоту душі покійного, його захищеність від підступів диявола.

Загалом, думки фахівців — священнослужителів, психологів, езотериків — збігаються в тому, що відсутність снів про померлого — хороший знак. Регулярні сновидіння з його участю негативно позначаються на психічному стані живих, не даючи належним чином пережити втрату. Смерть близької людини потрібно прийняти як невідворотний процес, частину земного життєвого циклу. Дозвольте їй піти своїм шляхом, не заглиблюючись у надмірні страждання та спогади.

Раніше "Телеграф" розповідав, про те, чому не можна спати з відкритими вікнами вночі. Окрім цього, вас може зацікавити, стаття про 9 ознак, які можуть вказувати на існування примар у вашому будинку.