Зараз таке не вдягнеш? ТОП-5 модних трендів СРСР, за якими полювали всі (фото)

Читати російською
Автор

Тодішні модники були ладні відстояти черги за цими елементами одягу

Модні тренди у часи Радянського Союзу не рідко виникали під впливом західної культури, зокрема кіно. Проте радянським людям було складніше діставати речі, які були на піку популярності, через їхню дефіцитність.

Та й більш з тодішніх вбрань виглядають дивакувато. Видання "Новини.LIVE" зібрало 5 таких елементів одягу.

І перше — берети з помпонами. Сучасні люди звикли бачити помпони на шапках, але у СРСР пішли далі та причепили їх на берети. Тодішні модники носили стримані кольори цього головного убору, але краще він від цього не виглядав.

Чоловічі штани-кльош. Штани, трохи вужчі вгорі і значно ширші до кінця довжини, колись були популярні серед чоловіків. Їх можна було побачити на робітниках, моряках та звичайних людях, що проходили через місто. Сьогодні існують різні моделі штанів, і зараз мода на такі штани частково повернулася до дівчат.

В'язані жилети у СРСР можна було знайти майже в кожному будинку. Їх носили всюди, адже зручний та теплий одяг виглядав ще за радянськими мірками солідно. Проте часто їх вʼязали самі ж господині, бо дістати було легше нитки та спиці, ніж готовий виріб. У сьогоднішній моді також можна зустріти ці жилети, але вони мають достеменно інший вигляд.

Шкарпетки під сандалі. Такий модний тренд у СРСР був популярним серед чоловіків всіх віків. Зараз це виглядає дивно і викликає питання, адже хіба що діткам під туфлі можуть вдягати шкарпетки, але не старшим чоловікам.

Чоловічі сорочки з коротким рукавом. Більшість шанувальників цієї моделі сорочки — дорослі чоловіки, покоління Радянського Союзу. Причому більшість з них — представники старшого покоління. Класичний характер сорочки залишається незмінним, але короткі рукави популярні переважно в моделях "Гаваї" та "Примор'я". В іншому випадку вони мають довгий рукав.

Раніше "Телеграф" писав, що у Радянському Союзі золоті зуби були в тренді, адже тоді це вважалося дуже престижно і статусно.