Зараз таке не вдягнеш? ТОП-5 модних трендів СРСР, за якими полювали всі (фото)

Читать на русском
Автор
2399
Радянська мода
Радянська мода. Фото twitter

Тодішні модники були ладні відстояти черги за цими елементами одягу

Модні тренди у часи Радянського Союзу не рідко виникали під впливом західної культури, зокрема кіно. Проте радянським людям було складніше діставати речі, які були на піку популярності, через їхню дефіцитність.

Та й більш з тодішніх вбрань виглядають дивакувато. Видання "Новини.LIVE" зібрало 5 таких елементів одягу.

І перше — берети з помпонами. Сучасні люди звикли бачити помпони на шапках, але у СРСР пішли далі та причепили їх на берети. Тодішні модники носили стримані кольори цього головного убору, але краще він від цього не виглядав.

Чоловічі штани-кльош. Штани, трохи вужчі вгорі і значно ширші до кінця довжини, колись були популярні серед чоловіків. Їх можна було побачити на робітниках, моряках та звичайних людях, що проходили через місто. Сьогодні існують різні моделі штанів, і зараз мода на такі штани частково повернулася до дівчат.

В'язані жилети у СРСР можна було знайти майже в кожному будинку. Їх носили всюди, адже зручний та теплий одяг виглядав ще за радянськими мірками солідно. Проте часто їх вʼязали самі ж господині, бо дістати було легше нитки та спиці, ніж готовий виріб. У сьогоднішній моді також можна зустріти ці жилети, але вони мають достеменно інший вигляд.

Шкарпетки під сандалі. Такий модний тренд у СРСР був популярним серед чоловіків всіх віків. Зараз це виглядає дивно і викликає питання, адже хіба що діткам під туфлі можуть вдягати шкарпетки, але не старшим чоловікам.

Чоловічі сорочки з коротким рукавом. Більшість шанувальників цієї моделі сорочки — дорослі чоловіки, покоління Радянського Союзу. Причому більшість з них — представники старшого покоління. Класичний характер сорочки залишається незмінним, але короткі рукави популярні переважно в моделях "Гаваї" та "Примор'я". В іншому випадку вони мають довгий рукав.

Раніше "Телеграф" писав, що у Радянському Союзі золоті зуби були в тренді, адже тоді це вважалося дуже престижно і статусно.