Режисер "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов попозував на червоній доріжці "Оскара 2024" (фото)

Читать на русском
Автор
687
Мстислав Чернов на червоній доріжці "Оскара" Новина оновлена 10 березня 2024, 23:46
Мстислав Чернов на червоній доріжці "Оскара". Фото gettyimages

В ніч з 10 на 11 березня за Києвом триває 96-та церемонія вручення премії "Оскар 2024"

Мстислав Чернов — режисер "20 днів у Маріуполі" — першої української кінострічки, що претендує на "Оскар". Він попав у шорт-лист у номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм". Оприлюднили кадри, на яких Мстислав Чернов позує на червоній доріжці на церемонії нагородження "Оскар 2024".

96-та щорічна церемонія вручення нагород триває у Голлівуді, Каліфорнії. Мстислав Чернов з’явився на "Оскарі" у однотонному чорному вбранні.

Мстислав Чернов
Фото: Getty Images

Так, для українського дебюту на "Оскар 2024" режисер "20 днів у Маріуполі" обрав класичний діловий костюм чорного кольору. Таке вбрання повністю відображає настрій всіх українців та самого Чернова. На знімках режисер не посміхається, а навпаки — демонструє серйозність.

Мстислав Чернов
Фото: Getty Images
Режисер 20 днів у Маріуполі
Мстислав Чернов

Нагадаємо, що фільм "20 днів у Маріуполі" нагороджено премією BAFTA як "Найкращий документальний фільм" та премією Гільдії режисерів США (DGA Awards). Часто переможці цих премій та "Оскара" збігаються. Також відомо, що фільм отримав ще понад 10 нагород і його відзначено приблизно у 20-ти номінаціях.

За прогнозами букмекерів, "20 днів у Маріуполі" має великий шанс отримати "Оскар 2024". Українська кінострічка перемагає з імовірністю 59,4%.

Раніше "Телеграф" розповідав, де і коли транслюватимуть церемонію нагородження "Оскар 2024". Також ми поділилися, який фільм має найбільші шанси на перемогу.