Україна продовжує підкорювати світ: фільм "20 днів у Маріуполі" отримав премію BAFTA

Читать на русском
Автор
1089
Це перший український фільм, що отримав цю премію
Це перший український фільм, що отримав цю премію. Фото The Associated Press

Фільм було представлено у двох номінаціях

Нещодавно стало відомо, що український фільм "20 днів у Маріуполі" номіновано на премію "Оскар". Про це оголосили 23 січня. Також ця популярна кінострічка претендувала на перемогу у двох номінаціях премії BAFTA. Тепер стало відомо, що цей фільм нагороджено.

Про це повідомили на офіційному сайті bafta.org. Сьогодні, 18 лютого, відбулася церемонія нагородження кінопремії BAFTA.

Фільм "20 днів у Маріуполі" переміг у номінації "Найкращий документальний фільм". Мстислав Чернов, режисер, і продюсерка Василиса Степаненко піднялися на сцену за нагородою.

Кінострічка знята українськими журналістами у Маріуполі, коли туди вторглися російські війська. Фільм зображує події лютого-березня 2022. Мстислав Чернов, Євген Малолєтка і Василіса Степаненко знімали всі жахи війни на камеру. На них полювали російські військові, але вони змогли виїхати з Маріуполя по зеленому коридору.

Варто зазначити, що "20 днів у Маріуполі" став найкасовішим серед документальних фільмів. Також фільм вже отримав понад 10 нагород і його відзначено приблизно у 20- ти номінаціях.

Нагадаємо, що фільм "20 днів у Маріуполі" отримав премію Гільдії у США. Дуже часто переможці "Оскара" і цієї премії співпадають.