Весна бере тайм-аут: в Україну повертаються сніг і морози

Читать на русском
Автор
1324
pinterest.com

В Україну йде дощовий циклон

Дебют весни приніс в Україну багато сонця, безхмарне небо і температури повітря вище нуля. Втім, за прогнозами синоптиків, вже найближчими днями погода зіпсується: в країну завітає циклон, який спровокує опади у більшості регіонів країни і нічні морози.

Якої ж погоди слід чекати вже найближчими вихідними, та впродовж наступного тижня, "Телеграфу" розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За словами Наталії Птухи, на вихідних, 9 та 10 березня в Україні ще затримається комфортна погода, хоча вночі вже будуть відчуті морози.

"Вихідні очікуються доволі спокійними в синоптичному плані. Україна перебуватиме в полі підвищеного тиску, тому у більшості областей опадів не буде. Ночі ще будуть морозні: від 1 до 8 градусів нижче нуля (тепліше тільки на узбережжях морів і Закарпатті), а в денні години температура повітря буде від 2 до 9 градусів тепла", — пояснює синоптикиня.

А от вже в понеділок, 11 березня, синоптична ситуація почне змінюватись.

"Вітер з північно-західного змінить напрямок на південно-східний. На заході України очікуються пориви вітру, адже наближатиметься циклон з південного заходу", — зазначає Птуха.

Циклон спричинить опади, а небо над країною буде закрите хмарами, хоча на півдні та в центрі все ж очікуються сонячні прояснення.

"Дощі пройдуть здебільшого в західних регіонах, а в денні години в Житомирській і Вінницький областях. В Карпатах цього дня очікується навіть мокрий сніг. Нічна температура повітря становитиме від 3 градусів тепла до 3 градусів морозу, а вдень у більшості регіонів від +2 °С до +9 °С. Тепліше буде на південному заході: до +13 градусів", — додає синоптикиня Укргідрометцентру.

У вівторок та середу, 12 та 13 березня, у більшості областей України очікуються дощі.

"А в північних і східних регіонах — мокрий сніг, — каже Наталія Птуха. – На сході та півночі вночі стовпчики термометрів покажуть від 3 градусів тепла до 3 градусів морозу, а вдень — від 2 до 8 градусів з позначкою "плюс". На решті територій тепліше: вночі від 0 до +6 °С, а вдень від 7 до 13 градусів. Ще тепліше буде на півдні: 10-16 градусів тепла, а в Криму до +18 °С".

В четвер, 14 березня, в більшості регіонів країни пройдуть короткочасні дощі.

"А в західних та північних областях опади можуть бути з мокрим снігом", — попереджає синоптикиня.

Втім, температурні показники суттєво не зміняться.

"Хоча морозів в нічні години вже не буде. Так, вночі очікується від 0 до 6 градусів тепла, а вдень до +10 °С", — резюмувала Наталія Птуха.

Така синоптична ситуація збережеться і в п’ятницю, 15 березня – останнього робочого дня наступного тижня.