Лише зашкодять: 7 рослин, які не варто садити біля будинку

Читать на русском
Автор
Які дерева не варто садити біля дому
Які дерева не варто садити біля дому. Фото Freepik

Посадка цих рослин може мати небажані наслідки

Навесні починають садити нові дерева та рослини, а старі — білять для захисту від хвороб. Хочеться, щоб територія біля дому мала красивий вигляд.

NV розповідає, що є такі дерева, які можуть створити вам проблеми, бо будуть заважати іншим рослинам. Або ж дуже вимогливі у догляді, на що доведеться витрачати багато часу.

  • Однією з таких є рододендрон понтикум. Така рослина дуже швидко росте та розвивається. Але недолік у тому, що вона виділяє шкідливі речовини. А це, своєю чергою, шкодить іншим саджанцям. Відповідно вони починають страждати.
  • Ще один приклад — кипарис Лейланда. Дерево характеризується тим, що досить швидко росте та створює тінь на велику територію. Тому якщо його вже й садити, то потрібно регулярно проводити обрізку.
  • Гімалайський бальзам має ніжнофіолетові квіти, чим приваблює багатьох садівників. Утім, рослина витісняє сусідні, які ростуть біля неї. До того ж може початися ерозія — руйнування верхнього найродючішого шару землі. А ще збільшується ймовірність повеней.
  • Жовтий архангел також подобається своїми красивими ніжними квітами. Але варто знати, що ця рослина швидко пускає коріння під землею та не дає розвиватися іншим.
  • Монбреція — багаторічна рослина, родом з Південної Африки. Вона пускає доволі густі зарості, які важко видаляти. Ймовірно, іншим рослинам буде складно з нею "здружитися".
  • Схожа ситуація й з бамбуком звичайним. Він здатен розростатися на великі ділянки, тож у інших — просто не буде шансів. Тому подумайте двічі перед тим, як його садити.
  • Така рослина, як вишневий лавр, хоч і має гарний вигляд, утім, не зовсім практична для посадки біля будинку. До того ж лавр особливо шкідливий, якщо потрапляє в організм людини чи тварини.

Раніше "Телеграф" ділився, чим варто підгодувати фіалки для пишного цвітіння. Також важливо знати, коли, скільки разів і як саме проводити підживлення, щоб воно приносило користь.