Час діставати парасольку? Якою буде погода на початку робочого тижня в Україні

Читать на русском
Автор

Початок тижня буде доволі похмурий

На зміну сонячним та помірно теплим вихідним прийде дощовий початок тижня. Вже з вівторка, 12 березня, синоптики прогнозують опади на всій території України.

Про це свідчать дані Українського гідрометцентру. Температурний показник коливатиметься від +5 °C до +8°C.

Погода у понеділок, 11 березня

Погода 11.03

На заході країни задощить вже з першого дня тижня, синоптики прогнозують незначні опади протягом дня. Температура вдень коливатиметься у межах від +7°C до +15°C, вночі ж показник опуститься до позначки +3°C.

У східних областях буде не так тепло, адже вдень синоптики обіцяють від +3°C до +8°C. Вночі повітря охолоне до -4°C. Дощ на понеділок у цій частині країни не обіцяють, буде помірна хмарність з проясненнями.

На півночі країни прогнозується помірна хмарність, подекуди з невеликим дощем. Вдень позначки термометра коливатимуться від +6°C до +9°C, вночі температура повітря сягатиме -3°C.

Центральну та південну частину України у понеділок очікує помірна хмарність без дощу. Вдень повітря прогріється до +10°C, вночі — від -1°C до +4°C.

Погода у вівторок, 12 березня

Погода 12.03

Західні області продовжать потерпати від дощу, який подекуди переходимо у зливу або мокрий сніг. Повітря вдень прогріється від +8°C до +12°C, вночі позначки термометра опустяться до +2°C.

На сході країни також задощить, подекуди навіть можливий і мокрий сніг. Температура повітря вдень коливатиметься від +3°C до +11°C, вночі від -4°C до +4°C.

На півночі країни, зокрема і на Київщині, синоптики прогнозують дощ з мокрим снігом. Повітря протягом дня прогріється до +7°C, вночі до -1°C.

Центральні та південні області теж накриє дощем, який періодично змінюватиметься на мокрий сніг. Вдень температурний показник сягне позначки +13°C, вночі +6°C.

Погода у середу, 13 березня

Погода 13.03

На заході країни продовжаться опади у вигляді дощу, температура повітря вдень коливатиметься від +8°C до +13°C. Вночі охолоне до +2°C.

Східні області продовжать потерпати від дощу, який триватиме до вечора. Вдень температурний показник сягне позначки +11°C, вночі -1°C.

Північ країни очікує затяжний дощ та прохолодна ніч, адже температура коливатиметься від -1°C до +4°C. Вдень повітря прогріється до +10°C.

У центрі та на півдні дощитиме як і на усій території країни. Вдень буде тепло, термометр показуватиме до +13°C, вночі до +2°C.

Раніше "Телеграф" писав, що синоптик дав несподіваний прогноз на травень.