Перед самим літом чекаємо на заморозки: синоптик дав несподіваний прогноз на травень

Читать на русском
Автор
8137
Перед самим літом чекаємо на заморозки: синоптик дав несподіваний прогноз на травень Новина оновлена 06 березня 2024, 18:38

Весна 2024 року в цілому буде нестабільною

У травні погода в Україні буде по-весняному теплою, проте наприкінці місяця можуть прийти раптові заморозки. І хоч до літа погода налагодиться, але спеки чекати не варто.

Як розповів народний синоптик з Волині Володимир Деркач в ексклюзивному прогнозі "Телеграфу", початок останнього місяця весни супроводжуватиметься помірним весняним теплом.

"Початок цього періоду вологий, але в міру, без затяжних дощів. Вже з середини першої декади опадів поменшає, а температура повітря трохи підвищиться, хоча можливість короткочасних дощів збережеться", — говорить Деркач.

Він зазначив, що початок другої декади місяця буде дуже прохолодним, проте потім настане найтепліша частина травня, яка триватиме до початку третьої декади. А ось на останній десятиденці погода стрімко почне псуватися.

"Пройдуть досить сильні дощі, місцями шквальний вітер, температура повітря сильно знизиться, особливо вночі (можливо навіть до заморозків). Насамкінець травня погода налагодиться, температура зросте, хоча літніх температур ще не буде", — додав синоптик.

Більше про те, якою буде погода навесні 2024 року, читайте у матеріалі "Телеграф": Зима у березні та заморозки у травні: народний синоптик дав прогноз на весну-2024

Нагадаємо, раніше ми писали про те, якою буде погода на початку березня, де варто чекати дощів та похолодання, а де буде найтепліше.