Погода зіпсується майже по всій Україні: прогноз на четвер, 7 березня

Читать на русском
Автор
662
Дощ у березні
Дощ у березні. Фото Відкриті джерела

Синоптична ситуація в Україні визначатиметься антициклоном Jasper

7 березня, погода українців не порадує. Замість очікуваного весняного тепла, синоптики прогнозують хмарну погоду та мокрий сніг у деяких регіонах.

Про це пише Український гідрометеорологічний центр. Синоптики обіцяють пориви вітру.

На Закарпатті та Прикарпатті вночі очікується помірний, а вдень місцями невеликий дощ, який вдень може перейти в мокрий сніг. На решті території України опадів не передбачається.

Температура повітря вночі буде коливатися від 0 до 5° морозу, а вдень від 1° морозу до 4° тепла. На Закарпатті та півдні країни вночі очікується від 3° тепла до 2° морозу, а вдень 3-8° тепла.

В Карпатах вночі може пройти помірний, а вдень невеликий сніг. Температура протягом доби буде триматися в межах 1-6° морозу. На півночі та в центі України очікується +1°…+3° вдень і -2°…-4° вночі. У східних областях удень стовпчики термометра піднімуться до +2°…+4°, а вночі впадуть до -3°…-5°.

Карта погодина 7 березня

Також народний синоптик Наталія Діденко зазначає, що 7 березня синоптична ситуація в Україні визначатиметься антициклоном Jasper. Це означає, що в більшості областей очікується переважно суха погода.

"Найближчої ночі від 2° тепла до 5° морозу, протягом дня від 1° морозу до 5° тепла, у південній частині +4°…+9°, на Закарпатті до +11 градусів. У Києві в четвер опадів не передбачається. Вночі -2°…-4° градуси, вдень близько нуля", — пише Діденко.

Синоптик додала, що холодна погода триватиме довго, перейде на наступний тиждень. Потепління розпочнеться лише після 16-го березня.

Раніше "Телеграф" писав, якою буде погода цього тижня в Україні. Синоптики прогнозують невеликий дощ і мокрий сніг на заході.