Весна забариться: у яких областях чекати опадів із снігом

Читать на русском
Автор
542
Погода в березні
Погода в березні. Фото Getty Images

До кінця робочого тижня переважатиме мінлива хмарність

Найближчими днями небо не порадує сонячним промінням. В Україні очікується хмарна та місцями дощова погода.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр. Вітер 7-8 березня буде північно-східний, швидкість 5-10 м/с.

7 березня на Закарпатті та Прикарпатті вночі пройде помірний дощ, вдень він послабне та перейде в мокрий сніг. Вночі температура коливатиметься від 0 до 5° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла.

Решта території без опадів. На півночі України температура повітря вдень підніметься до +1°…+3°, вночі впаде до -4°. У центральних областях удень очікується до 3° тепла, вночі до 3° морозу. На сході вдень +2°…+4°, вночі до -3°…-5°. На півдні країни вдень стовпчики термометра піднімуться до +6°…+8°, а вночі впадуть до 0…+2°.

Карта погоди на 7 березня

8 березня також не порадує теплом. На сході країни вдень очікується до +3°…+5°, вночі до -3°…-5°. У північній частині вдень до +3°…+5°, а вночі -3°…-5°. У центральних областях +4°…+6° вдень і -3°…-5° вночі. На півдні температура повітря підніметься до +5°…+7°, вночі впаде -1°…-3°. На заході України вдень очікується 6° тепла, вночі до 3-5° морозу. Найтепліше буде на Закарпатті, там стовпчики термометра піднімуться до +9°…+11°, вночі впадуть до -1°…-3°.

У цей день опадів не очікується. Переважатиме мінлива хмарність.

Карта погоди на 8 березня

Раніше "Телеграф" писав, якою буде погода у квітні. Народний синоптик Володимир Деркач розповів, що тепла погода спостерігатиметься наприкінці березня і такою ж вона залишатиметься на початку квітня. Хоча до короткочасного падіння температур також варто бути готовими.