Досвідчені кулінари додають до картоплі один інгредієнт: пюрешка вийде неймовірною

Читати російською
Автор

Пюре вийде ніжним та приємним

Один із найпопулярніших гарнірів на нашій кухні – це картопляне пюре. А ви знали, що досвідчені кулінари додають при варінні картоплі часник? Завдяки цьому інгредієнту страва виходить дуже пікантною.

Саме такий рецепт пропонують "Ідеї для сніданку та вечері". Ця страва з характерним смаком та тягучою консистенцією відмінно підійде до м’ясних страв. Насичене та ароматне картопляне пюре з сиром та часником готується всього з кількох інгредієнтів і дуже швидко, а виходить дивовижним.

Як приготувати картопляне пюре з сиром та часником

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • вершкове масло – 3 ст. л.;
  • молоко – 150 мл;
  • вершковий крем-сир — 150 г.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо картоплю, нарізаємо її середніми або великими шматочками приблизно однакового розміру. Також чистимо та подрібнюємо часник.
  2. Підготовлені інгредієнти відправляємо в каструлю, заливаємо водою таким чином, щоб її рівень був на сантиметр вище за картоплю. Додаємо чайну ложку солі, на середньому вогні доводимо до кипіння та варимо на помірному вогні близько 10-15 хвилин до м’якості.
  3. Коли картопля звариться, зливаємо рідину та повертаємо каструлю на плиту буквально на хвилину, щоб додатково підсушити картоплю.
  4. Розм’якшуємо вершкове масло, змішуємо його з молоком і підігріваємо отриману суміш на плиті, не доводячи до кипіння.
  5. Картоплю пюруємо, додаючи порціями молочну суміш, а потім сир. Все добре перемішуємо та подаємо на стіл.

А у Німеччині при приготуванні картопляного пюре використовують незвичні для нас спеції. Виходить дуже незвично.