Багато сил не знадобиться: як відкрити щільно закручену банку (відео)

Читать на русском
Автор
1076
Спеціальні гаджети більше не потрібні
Спеціальні гаджети більше не потрібні. Фото фото з відкритих джерел

Лайфхаки допоможуть відкрутити кришку без особливих зусиль

Щільно закручена кришка банки – поширена проблема. Іноді буває так, що навіть відкривачки виявляються неефективними. Але знаючи кілька хитрих прийомів, можна швидко впоратися з кришкою та відкрити банку. При цьому не доведеться застосовувати багато зусиль.

Раніше ми ділилися способами відкрити вино без штопора. Тепер поділимося лайфхаками, які допоможуть легко відкрити банку з консервацією.

Як відкрутити кришку без застосування сили

1. Найчастіше для відкриття банки потрібно поліпшити зчеплення з кришкою. Ви можете використовувати сухий кухонний рушник, поліетиленову плівку або шматок силікону (часто зустрічається на кухні у вигляді термостійкого килимка або прихваток). Поліпшити захоплення допоможуть і гумові рукавички.

2. Постукайте дерев’яною ложкою або ножем по кришці. Це допоможе порушити герметичність. Після постукування спробуйте відкрити банку ще раз. Можливо вам доведеться повторити постукування кілька разів, щоб кришка зрушила з місця.

3. Використовуйте ніж, ложку або викрутку. Вставте кінчик вибраного предмета під край кришки банки та підніміть її. Рухайтеся по краю, вставляючи кінчик і піднімаючи край кришки, поки не почуєте хлопок. Як тільки це станеться, ви можете легко відкрити банку.

4. Додайте тепла. Помістіть кришку під гарячу воду або поставте банку кришкою вниз в миску з гарячою водою на 30 секунд. Також можна скористатися феном. Відкривати гарячу кришку після нагрівання краще за допомогою прихватки або сухого рушника.

Раніше "Телеграф" розповідав, як витягнути із замку зламаний ключ. Зробити це можна за допомогою підручних предметів.