На випадок весняних дощів: як обрати парасольку на новий сезон і не прогадати

Читать на русском
Автор
Як обрати хорошу парасольку Новина оновлена 29 лютого 2024, 09:31
Як обрати хорошу парасольку. Фото Freepik

До вибору парасольки потрібно підійти відповідально

Парасолька — дуже корисний і функціональний аксесуар не тільки восени, а й навесні. Щоб захиститись від опадів у весняну погоду, потрібно правильно підійти до вибору парасольки. "Телеграф" вже розповідав, яку сумку купити на весну, а сьогодні ділиться, як обрати парасольку, щоби не мокнути навесні.

На перший погляд, вибір парасольки — проста і невигадлива справа, проте є багато деталей і нюансів, на які варто звернути увагу, пише ranok.ictv.ua. Пропонуємо розібратися із цим детальніше.

Як обрати хорошу парасольку

Купуючи парасольку, звертайте увагу на каркас. Апріорі парасольки у вигляді тростини мають надійніший каркас, проте, через закруглену ручку, вони менш практичні. Така парасолька не поміститься в дамській сумочці.

Найкраще мати вдома дві парасольки — одну на дощову погоду, це може бути парасолька-тростина з більш міцною конструкцією, і друга — звичайна парасолька "про всяк випадок", яку можна носити з собою в сумці завжди.

Більш зручною у користуванні є парасолька-автомат, яка відкривається та закривається за допомогою однієї кнопки. Однак, можна вибирати і парасольки, які розкриваються вручну, все залежить від ваших уподобань.

При виборі парасольки варто звернути увагу, з чого зроблено її каркас. Алюмінієві парасольки легші, але не такі довговічні. А ось парасольки зі сталевим каркасом прослужать вам набагато довше, хоч вони й важчі. Також при купівлі парасольки, краще взяти ту, в якій побільше спиць на куполі.

Важливу роль у парасольках грає матеріал, з якого зроблено купол. Найчастіше для парасольок використовується нейлон, особливо у дешевших моделях. Однак його якість може підвести. Найкраще обирати парасольку з поліестеру та епонжу, це більш якісні та непромокальні матеріали.

Що стосується відтінків і принтів парасольки, то тут можна обирати те, що вам до душі. Класичним варіантом вважається проста чорна парасолька. Однак, на весну можна розглянути яскравіші відтінки та принти.

Раніше "Телеграф" розповідав про топ-5 трендових моделей кросівок. Такі кроси будуть на піку популярності цієї весни.