Початок березня принесе українцям приємний сюрприз: народний синоптик дав прогноз погоди

Читать на русском
Автор
567
Початок весни 2024 року буде дуже теплим
Початок весни 2024 року буде дуже теплим. Фото pexels.com

Діставайте тренчі та толстовки, — теплий одяг поки що можна буде відкласти

Кінець лютого 2024 року в більшості областей України видався дуже теплим, практично весняним. Початок березня теж потішить теплом — температура повітря обіцяє бути високою як для середньостатистичних показників.

Однак продовжиться це не дуже довго. Такий прогноз ексклюзивно для "Телеграфу" зробив народний синоптик Володимир Деркач.

За його словами, на початку весни опади в Україні можливі лише зрідка й у невеликих кількостях, удень температура буде плюсовою і приблизно в районі 5 березня почне підніматися.

"З середини першої декади березня повільно почне підніматися температура повітря, а наприкінці першої десятиденки слід очікувати значного зростання і буде досить тепло навіть як для березня — справжнє весняне тепло", — наголошує народний синоптик. Водночас, додає він, уночі невеликі мінуси місцями ще можуть бути.

Триватиме така погода приблизно до середини місяця, після чого прийдуть похолодання та опади.

Довідка. Володимир Деркач — народний синоптик з Волині, який уже понад два десятиліття займається прогнозуванням погоди, базуючись на древніх народних прикметах та спостереженнях за погодою в період з 25 грудня по 7 січня. Відповідно до його методики, кожен день в цьому проміжку може розповісти про те, якою буде погода протягом наступного року.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про корисні поради, які допоможуть підготувати город та сад до весни.