Не поспішайте нести в ремонт: якщо не заряджається iPhone, спробуйте це зробити

Читать на русском
Автор
2129
foxtrot.com.ua Новина оновлена 27 лютого 2024, 00:05

Головне — запасіться терпінням

Проблеми із зарядкою у смартфонів є одним із найчастіших приводів для звернення до сервісних центрів. Від них не застрахований ні власник бюджетного телефону, ні якогось iPhone. При цьому саме на "яблучному" девайсі існує давня "болячка", яка тягнеться вже роками.

"Телеграф" розповідає про те, як вирішити її своїми руками. Йдеться про проблему, коли ваш кабель цілий, акумулятор не давав збоїв, а заряджання все одно не йде. Недосвідчених користувачів така ситуація може увігнати в ступор і відправити до найближчого сервісного центру. Однак якщо проблема в ній, то, можливо, вам не варто поспішати.

Справа може бути в самому роз’ємі смартфона. У зв’язку з його конструкційними особливостями, а також особливостями кабелю lightning (про те, чи є така проблема в 15 iPhone з його USB-C — поки що недостатньо інформації) він є справжнім магнітом для сміття. І річ не в користувачах. Ви можете бути суперохайною людиною, але також постраждати від цієї проблеми. Просто, коли ви носите iPhone в кишені туди набивається пил і частинки волокон з одягу, які формують грудки, подібні до тих, що в деяких людей набиваються в пуп. Особливо проблема ускладнюється, якщо носити телефон без чохла.

І ось коли цього сміття назбирається достатньо, щоб закрити контакти і виникає дана проблема. При цьому візуально ви можете навіть цього не помітити, скільки б не заглядали всередину. Не відчуєте ви нічого зайвого і коли вставляєте кабель — він стандартно входитиме в роз’єм.

Як вирішити проблему

Для цього озбройтеся ліхтариком, чимось дуже тонким (наприклад голкою) і ватою (за бажанням). Запасшись терпінням намагайтеся підчепити якнайбільше сміття (перші спроби можуть не дати результату, але коли ви підчепите перший бруд, то далі стане легше. За ним потягнеться інший, а його можна буде вже легко виявити за допомогою ліхтарика). Почніть з боків. Там, як правило, найбільше цього бруду. І не трясіть його — він навряд чи випаде, а робіть такі рухи, витягаючи її на себе.

Ось так вона може виглядати:

Якщо вам вдалося почистити роз’єм, то сміливо можете намагатися заряджати телефон. Якщо проблема не пішла — зробіть ще пару спроб (буває так, що її просто не видно, але це не означає, що її немає).

Раніше "Телеграф" розповідав, як уперше заряджати телефон. У порівнянні з попереднім типом акумуляторів деякі правила змінилися.