Поки інші мерзнутимуть: кінець лютого принесе аномальне тепло у вісім областей України

Читать на русском
Автор
9790
Поки інші мерзнутимуть: кінець лютого принесе аномальне тепло у вісім областей України

Декому пощастить з по-справжньому весняним теплом

Перша половина лютого 2024 року порадувала українців теплом і сонцем, після чого прийшли холоди, які нагадують, що зима ще не закінчилася. Проте невдовзі у кількох областях очікується аномальне тепло.

Подекуди повітря може прогрітися для рекордних як для лютого 18 градусів Цельсія. Про це у прогнозі для "Телеграфу" розповів відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.

Зауважимо, що останні пару днів в Україні спостерігається поступове потепління, і 24 лютого воно досягне свого піку. Однак після цього температура повітря знову почне знижуватись і вже наприкінці місяця, 27-29 лютого, у зв’язку із надходженням холодного повітря зі сходу Європи очікується зниження температури одразу на 5-7 градусів.

Однак ця хвиля похолодання не зачепить Закарпаття, де стовпчики термометрів можуть показати рекордні 11-18 градусів тепла. Насамперед йдеться про Закарпатську область, проте Карпатські гори впливають на погоду й в інших західних областях. Так, у Львівській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській Хмельницькій, Волинській, Рівненській областях температура повітря також може бути вищою, ніж на решті територій.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" публікував добірку ідей манікюру на весну 2024 року, — зібрали ніжні, трендові та квіткові варіанти.