На Україну мчить морозний антициклон: де і коли похолодає найбільше

Читать на русском
Автор
6961
На Україну мчить морозний антициклон: де і коли похолодає найбільше

Вже ось-ось почне стрімко холодати

Перша половина лютого в Україні видалася досить теплою, проте вже незабаром антициклон принесе холодне арктичне повітря, що спричинить похолодання, але не в усіх областях.

У деяких регіонах залишиться досить тепла погода для лютого. Про це у прогнозі для "Телеграфу" розповів відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.

За його словами, 15 лютого синоптична ситуація над Східною Європою різко зміниться, через вторгнення арктичного повітря на Урал виникне антициклон із морозним повітрям. Стійкі східні вітри досить швидко принесуть його в Україну та розпочнеться похолодання.

Температура повітря почне падати спочатку у північних та східних областях, після чого зачепить також центральні та частину південних. Так, уже 16-18 числа на Слобожанщині температура повітря опуститься до 8-13 градусів морозу вночі, тоді як вдень очікується 3-8 градусів нижче за нуль.

Прогноз погоди в Україні на 17.02.2024
Прогноз погоди в Україні на 17.02.2024

"Поступово до 20 лютого морози охоплять всю територію України, а середньодобові значення температури виявляться нижчими за кліматичну норму на 3-6°С", — прогнозує Кібальчич.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, чи чекати українцям найближчим часом ще й на магнітні бурі.