Чи чекати ще на сніг в Україні до кінця зими: синоптик дав однозначну відповідь

Читать на русском
Автор
28937
Чи чекати ще на сніг в Україні до кінця зими: синоптик дав однозначну відповідь Новина оновлена 22 лютого 2024, 10:19

Лише у деяких областях ще можуть випасти опади

Зима у 2024 році принесла українцям цілу низку погодних сюрпризів — були і шторми, і хуртовини, і снігові завали, тепер починається аномальне потепління. Але чи чекати до кінця лютого ще снігових завалів?

На це особливо не варто розраховувати. Таку думку у прогнозі для "Телеграфу" висловив відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.

За його словами, 21-22 лютого у більшості областей України ще можливі опади у вигляді снігу, дощу, мряки та мокрого снігу, тільки південні та східні області це може оминути. А 23 та 25 лютого місцями можуть пройти дощі у західних та деяких північних областях, їх викличуть фронтальні розділи з боку Балканського півострова.

"Опадів загалом буде небагато через переважання поля підвищеного тиску, лише зрідка в західних регіонах проходитимуть невеликі, місцями помірні дощі. Сніговий покрив висотою 1-4 см, який на даний момент ще місцями присутній на Півночі Лівобережжя країни та в західних областях, до кінця місяця повністю зійде, за винятком Карпатського регіону", — прогнозує синоптик.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, які кросівки в тренді навесні 2024 року — якщо ви ще не купили собі нову пару на весну, то спочатку погляньте на рекомендації Vogue.