В Україну йде нова хвиля потепління: яким областям пощастить найбільше

Читать на русском
Автор
1298
Вже пробиваються перші квіти
Вже пробиваються перші квіти. Фото freepik.com

До весни залишилося зовсім небагато

Лютий цього року в Україні дуже м’який, без істотних морозів. Незабаром потеплішає ще сильніше, місцями стовпчики термометрів піднімуться до +12 градусів.

Як пояснив "Телеграфу" відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич, Україна перебуває в зоні повітряних потоків південного та південно-східного напрямку, тому продовжиться винесення теплих повітряних мас із Малої Азії та Східного Середземномор’я. Температурний фон прогнозується вище за норму на 4–8 градусів.

Найбільші аномалії фіксуватимуться в Одеській та західних областях. Середньомісячна температура лютого в цих регіонах з високою ймовірністю виявиться рекордно високою за весь період спостережень. Такі високі градуси (до +17), за прогнозами Кібальчича, очікуються ближче до кінця лютого.

За прогнозами Українського гідрометцентру, вже вдень 21 лютого у всій Україні очікується від 0 до 9 градусів тепла. Найтепліше — на півдні та заході. По всій країні крім сходу та південного сходу – невеликі дощі.

Карта погоди на 21 лютого

У четвер, 22 лютого, картина з опадами буде аналогічною, але стане більше сонця. Вночі синоптики обіцяють -3 +5 градусів, вдень — від 0 до 10 градусів тепла.

Карта погоди на 22 лютого

У п’ятницю, 23 лютого, невеликі дощі можливі лише у західному регіоні, на решті території без опадів, мінлива хмарність. Вночі буде -1 +5 градусів, вдень повітря прогріється до 2-12 градусів тепла.

Карта погоди на 23 лютого

Раніше "Телеграф" розповідав про погоду на 21-25 лютого у п’яти найбільших містах України. Харків та Дніпро будуть досить прохолодними, а у Києві, Львові та Одесі — тепліше.