Шторм, вітри та похолодання: яких ще сюрпризів чекати від погоди в Україні на вихідних

Читати російською
Автор

Синоптик розповів, якою буде погода 17 та 18 лютого

Після аномально теплої першої декади лютого в Україну прийде похолодання наприкінці зими. У цей період слід очікувати морози та сильний вітер.

Про це відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич розповів "Телеграфу". За його словами, у вихідні, 17 та 18 лютого, температура повітря значно знизиться на Слобожанщині на сході країни.

Очікується від -8 до -13 градусів у нічний час, а вдень температура повітря буде від -3 до -8 градусів. Вже до наступного тижня морози поступово охоплять усю територію України. Середньодобові значення температури виявляться нижче за кліматичну норму на 3 – 6 °С.

Також синоптик пояснив, що в акваторії Азовського моря за рахунок сильних східних вітрів 17 і 18 лютого спостерігатиметься шторм, а також згінно-нагінні явища.

Повний текст читайте у матеріалі на сайті "Телеграфа": Похолодає значно: на Україну насувається потужний арктичний антициклон, коли чекати.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, якою буде погода в Україні у вихідні, 17 та 18 лютого, по областях. Синоптики прогнозують сніг та мокрий сніг.