На зміну аномальному теплу прийдуть тріскучі морози: синоптик назвав дати та регіони

Читать на русском
Автор
1197
Freepik

На погоду в Україні вплине великий арктичний антициклон

Поточного тижня на Україну знов чекають температурні гойдалки: лютневі морози прийдуть на зміну аномальному теплу. Протягом тижня очікуються коливання температури повітря, тумани й дощ з переходом у сніг. Місцями температура знизиться і становитиме від -8°C до -13°C.

Про це синоптик Ігор Кібальчич розповів в коментарі "Телеграфу". За його словами на погоду в Україні вплине великий арктичний антициклон із центром над Середньою Волгою і максимальним тиском близько 790 – 794 мм рт.ст. Поступово замкнена область підвищеного атмосферного тиску пошириться і на нашу країну.

"Оскільки антициклон сформується над холодною підстилаючою поверхнею, то в його межах циркулюватиме морозне повітря і завдяки стійким східним вітрам, пориви якого в Приазов’ї, на Донбасі та в Криму досягатимуть 15-17 м/с, цей холод досить швидко досягне території нашої країни", — зазначив синоптик.

За словами Кібальчича, вже 16-18 лютого температура знизиться на Слобожанщині до -8…-13 °C вночі та до -3…-8 °C у денний час. Поступово, до 20 лютого морози охоплять всю територію України, а середньодобові значення температури виявляться нижчими за кліматичну норму, в середньому, на 3-6 °C.

"На акваторії Азовського моря внаслідок сильних східних вітрів у період з 16 по 18 лютого спостерігатиметься шторм", — додав Кібальчич.

Розгорнуту версію розмови з синоптиком Ігорем Кібальчичем читайте в матеріалу "Телеграфу: Значно похолодає: на Україну насувається потужний арктичний антициклон, коли чекати

Нагадаємо, 2 лютого бабак Тимко III "спрогнозував" прихід весни. Так, за версією "провидця" стабільно теплої погоди на території України варто чекати з середини березня.