Шторм, вітри та похолодання: яких ще сюрпризів чекати від погоди в Україні на вихідних

Читать на русском
Автор
1591
Якою буде погода на вихідні
Якою буде погода на вихідні. Фото Pixabay

Синоптик розповів, якою буде погода 17 та 18 лютого

Після аномально теплої першої декади лютого в Україну прийде похолодання наприкінці зими. У цей період слід очікувати морози та сильний вітер.

Про це відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич розповів "Телеграфу". За його словами, у вихідні, 17 та 18 лютого, температура повітря значно знизиться на Слобожанщині на сході країни.

Очікується від -8 до -13 градусів у нічний час, а вдень температура повітря буде від -3 до -8 градусів. Вже до наступного тижня морози поступово охоплять усю територію України. Середньодобові значення температури виявляться нижче за кліматичну норму на 3 – 6 °С.

Також синоптик пояснив, що в акваторії Азовського моря за рахунок сильних східних вітрів 17 і 18 лютого спостерігатиметься шторм, а також згінно-нагінні явища.

Повний текст читайте у матеріалі на сайті "Телеграфа": Похолодає значно: на Україну насувається потужний арктичний антициклон, коли чекати.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, якою буде погода в Україні у вихідні, 17 та 18 лютого, по областях. Синоптики прогнозують сніг та мокрий сніг.