Просто тане у роті: рецепт хека під сирною шубкою

Читати російською
Автор

Ми підкажемо, як приготувати хек по-новому.

У світі кулінарії завжди є місце для експериментів і творчості. І коли йдеться про рецепти, які поєднують ніжний смак з вишуканістю, хек під сирною шубкою — це один з найкращих виборів. Ця страва вражає не лише своїм виглядом, а й смаковим поєднанням.

Дозвольте нам поділитися з вами рецептом цього дивовижного блюда. Про це пише Укр.медіа.

Рецепт "Ніжний хек під сирною шубкою":

Інгредієнти:

  • Філе хека — 500 г
  • Сир твердий — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Майонез — 2 ст. ложки
  • Панірувальні сухарі — за потребою
  • Сіль, перець — за смаком

Інструкція:

  • Почнемо з того, що підготуємо філе хека. Його потрібно ретельно промити під холодною водою і обсушити кухонним рушником.
  • Наріжте сир тонкими пластинами. Якщо він досить м'який, то його можна натерти на тертці.
  • У мисці розбийте яйце, додайте майонез, сіль та перець за смаком і ретельно змішайте.
  • Підготовлене філе хека обмочіть у яйцевій суміші, а потім обваляйте в панірувальних сухарях.
  • Розігрійте сковороду з олією і обсмажте філе хека з обох сторін до золотистого кольору та готовності.
  • Покладіть обсмажене філе на підготовану форму для запікання, а зверху рівномірно розподіліть сир.
  • Відправте форму з блюдом у попередньо розігріту до 180°C духовку на 10-15 хвилин або до того моменту, поки сир не розтане і не стане золотистим.
  • Подаємо на стіл, прикрасивши зеленню та лимоном.

Порада:

При подачі на стіл можна полити блюдо соусом з лимону та зеленню, це додасть йому ще більше аромату та смаку. Не забувайте експериментувати зі складниками, адже саме це робить кулінарію такою захоплюючою та креативною!

А якщо ви любите рибу, рекомендуємо приготувати бутербродну пасту з оселедця за рецептом "Телеграфа". Пропонуємо також приготувати цікавий маринад для скумбрії.