Розкішний шоколадний пиріг з кількох яєць: нереально смачна бюджетна випічка до чаю

Читати російською
Автор

Рецепт вологого, смачного та ароматного шоколадного пирога

Ми розповідали, як приготувати розкішний торт "Червоний оксамит". Якщо ж шукаєте простіший рецепт, який пасуватиме на щодень, зверніть увагу на наступний рецепт.

Як приготувати такий вологий і смачний пиріг, розповіли на порталі "Школа Життя". Він виходить надзвичайно смачним, насиченим, ще й печеться нескладно. Можна подавати його до чаю, як самостійний десерт, або навіть розрізати на коржі та перетворити на торт.

Інгредієнти:

  • 300 г пшеничного борошна
  • 80 г какао-порошку
  • 6 г харчової соди
  • 4 курячих яйця
  • 1 дрібка солі
  • 340 г цукру
  • 16 г ванільного цукру
  • 120 г соняшникової олії
  • 240 мл молока
  • 200 мл окропу
  • 1 ст. л. 9% оцту

Для глазурі:

  • 200 г молочного шоколаду
  • 120 мл молока
  • 50 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 150°C. У мисці змішуємо борошно, какао-порошок і харчову соду. Перемішуємо.
  2. В окремій мисці збиваємо яйця, ванільний цукор та дрібку солі. Збиваємо міксером протягом 5 хвилин до отримання пишної світлої маси.
  3. Всипаємо до яєць цукор-пісок і збиваємо міксером кілька хвилин. Вливаємо в тісто олію без запаху і молоко кімнатної температури. Все ретельно перемішуємо міксером.
  4. Просіюємо в миску відразу всю суху суміш і перемішуємо міксером до однорідності. Після цього вливаємо 200 мл окропу і знову з’єднуємо міксером. Додаємо 1 столову ложку 9% оцту та перемішуємо.
  5. Переливаємо тісто у форму. Ставимо в заздалегідь розігріту до 150°C духовку приблизно на 50 хвилин.
  6. Готовність пирога перевіряємо дерев'яною шпажкою. Даємо готовому пирогу повністю охолонути, і лише потім витягаємо з форми.
  7. В сотейник наливаємо молоко і додаємо вершкове масло. Доводимо до кипіння і одразу ж знімаємо з вогню. Додаємо молочний шоколад та перемішуємо до повного його розчинення.
  8. Глазур'ю поливаємо пиріг зверху. Розрівнюємо за допомогою ложки або лопатки.

Пиріг відразу можна нарізати на шматочки і подавати до столу. Також ми розповідали, як приготувати десерт "Чорний принц".