Якщо кіт проситься на вулицю. ТОП-5 секретів вдалої прогулянки

Читать на русском
Автор
Фото: pixabay.com

Спробуйте спочатку виходити біля будинку і поступово розширюйте територію для прогулянки

Вигул котів на повідці може бути захопливим досвідом як для власника, так і для самого кота. Прогулянка на свіжому повітрі допомагає задовольнити природні потреби вашого улюбленця та збільшити його активність. Однак це також може бути пов'язано з певними ризиками, тому важливо дотримуватися певних правил та заходів безпеки. Кішки — хижаки. Вони не просто полюють заради їжі. Це інстинктивна потреба. А птах або білка, що перетинає ваш шлях, може означати, що ваш кіт раптово переходить від стояння на місці до бігу зі швидкістю 20 миль на годину, перш ніж ви зрозумієте, що відбувається.

Коти також є здобиччю. Якщо вони натрапляють на потенційного хижака (навіть на іншу кішку), вони переходять у режим "бійся, біжи або замри". Нічого з цього не хочеться, коли ви на прогулянці. Ось кілька порад для власників котів, які планують вигулювати свого улюбленця на повідці:

Використовуйте спеціальний ремінець

Ви не повинні прикріплювати повідець до стандартного нашийника на шию вашої кішки. У якийсь момент ваша кішка зробить стрибок на стовбур дерева або спробує перебратися через паркан — це небезпечна ситуація для нашийника. Ремені дають вам набагато кращий контроль. Спочатку привчіть кота ходити на повідку вдома, а вже потім виходьте надвір.

Йдіть повільно

Коти люблять контролювати ситуацію, і вони цінують можливість вибору. Так ви уникнете страху і паніки. Краще відкрити двері, підняти та поставити біля дверей, ніж кинути кота посеред галявини. Нехай вони вирішують, як швидко вони хочуть вийти і як далеко вони хочуть зайти (в розумних межах). Якщо ви можете зробити це безпечно, ви можете залишити двері відкритими, щоб у них був вільний шлях відступу, якщо вони нервують.

Використовуйте переноску для котів як місце для відпочинку

Ви можете навіть поставити переноску відкритою на землю неподалік. Якщо щось налякає вашу кішку, вона може втекти не в кущі, а в переноску. Пам’ятайте, що налякана кішка може відреагувати агресією. Не варто брати кота на руки, якщо він виглядає схвильованим або наляканим. Використовуйте переноску замість цього. Було б також гарною ідеєю взяти з собою рушник на випадок, якщо вам знадобиться допомога запхнути кота переноску, захищаючи себе від їхніх нігтів.

Переконайтеся, що ваш кіт має адресник

Важливо подбати про те, щоб вашу кішку можна було ідентифікувати, якщо вона вирвалася зі шлейки та втекла. Мікрочипування та нашийник із ідентифікаційною міткою та вашою поточною контактною інформацією є обов’язковими.

Вакцини і профілактика паразитів

Перш ніж вирушити, попросіть свого ветеринара порадити, які щеплення та профілактика від паразитів потрібні. Також важливі засоби профілактики бліх, кліщів і дирофіляріозу.

Якщо вашій кішці незручно виходити на прогулянку — або якщо на те пішло, якщо вам не зручно виводити кота на прогулянку — не впадайте у відчай. Існують інші способи підтримувати вашу кішку активною та щасливою, які забезпечують трохи більше безпеки. Раніше "Телеграф" розповідав, як навчити кота любити митися і не травмувати його психіку. Окрім того, ви можете дізнатися чому котяча м’ята викликає незвичайну поведінку у ваших улюбленців.