Одне яйце і півсклянки кефіру: для цієї шарлотки вам навіть духовку вмикати не доведеться

Читати російською
Автор

Дуже простий та бюджетний варіант улюбленої випічки

Складно відмовитися від шматочка ароматної повітряної шарлотки з яблуками. Якщо хочеться поласувати улюбленою випічкою, але не хочеться вмикати духовку – цей рецепт для вас.

Шарлотку за рецептом "На пенсії" ви приготуєте легко та просто з мінімуму продуктів. Такий варіант десерту стане достеменно улюбленим у вашій родині.

Як приготувати шарлотку в сковороді

Інгредієнти:

  • яйця – 1 шт.,
  • яблука — 2-3 шт.,
  • цукор – 4-5 ст.л,
  • ванільний цукор — 10 г,
  • кефір — 160 мл,
  • масло для змащення — 30 мл,
  • борошно — 150 г,
  • розпушувач — 10 г.

Спосіб приготування:

  1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, м'якуш нарізаємо шматочками та збризкуємо лимонним соком.
  2. В окрему глибоку місткість вбиваємо яйце, додаємо цукор, ванільний цукор і все збиваємо вилкою, поки|доки| маса не побіліє.
  3. У яєчну суміш додаємо кефір, олію, знову все ретельно перемішуємо.
  4. В окремому посуді з’єднуємо борошно з розпушувачем. Поступово невеликими порціями вливаємо туди приготовлену яєчно-кефірну суміш, ретельно перемішуючи. Приготовлене тісто за консистенцією має нагадувати тісто на оладки. Відправляємо в нього яблука і знову ретельно перемішуємо.
  5. Дно і боки сковороди змащуємо маслом, виливаємо тісто і за допомогою лопатки розподіляємо його по всій поверхні.
  6. Сковороду накриваємо кришкою, ставимо на плиту і випікаємо на мінімальному вогні 20-30 хвилин і з одного, і з іншого боку.

А якщо вам хочеться чогось новенького — приготуйте шарлотку з апельсинами. Ця незвичайна випічка точно всіх здивує!