Бюджетний рецепт, а смак — як із кондитерської: від цього чизкейка неможливо відірватися

Читати російською
Автор

Ідеально до сімейного чаювання

Апетитний американський чизкейк давно став одним із найулюбленіших десертів в Україні. Його готують у численних варіаціях з різними додатковими інгредієнтами, а сьогодні ми приготуємо його з какао з різних верств – сирного та тіста

Спробуйте його разів – і ви більше не захочете іншого. Але вибирайте кисломолочний сир з високим вмістом жиру та якісний маргарин чи вершкове масло для тіста – і у вас вийде фантастична випічка. А рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати чизкейк з какао

Інгредієнти на 6 порцій

Для тіста:

  • маргарин — 250 г;
  • борошно пшеничне – 1.5 склянки;
  • цукор – 1 склянка;
  • какао-порошок – 3 ст. л.;
  • вода – 4 ст. л.;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • розпушувач – 1 ст. л.;
  • цукор ванільний – 1 ст. л.

Для сирного шару:

  • сир кисломолочний – 1 кг;
  • яйця курячі – 4 шт.;
  • цукор – 1 склянка;
  • манка – 3 ст. л.;
  • лимонний сік — 1,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій каструлі розтоплюємо маргарин, додаємо до нього цукор, воду, какао і ретельно перемішуємо. Помішуючи, доводимо до кипіння та знімаємо з вогню.
  2. Коли маса охолоне, додаємо до неї яйця та ванільний цукор. Потроху всипаємо просіяне борошно і розпушувач, все перемішуємо.
  3. Для приготування сирної маси в окремій мисці збиваємо з яйцями, додаємо цукор, лимонний сік, манку і добре перемішуємо.
  4. Форму для випікання застилаємо пергаментом, по черзі викладаємо сирну масу та тісто з какао і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

Даємо готовому чизкейку охолонути, присипаємо тертим шоколадом і подаємо з улюбленим напоєм. Смачного!