Ці люди з більшою ймовірністю зрадять у стосунках: науковці розкрили небезпечні сигнали

Читать на русском
Автор
603
Попереджувальні ознаки на основі наукових досліджень (фото створене з допомогою ШІ)
Попереджувальні ознаки на основі наукових досліджень (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Дізнайтеся, чи схильний ваш партнер до зради

День Святого Валентина — це час романтики та любові, але для деяких людей це також нагадування про темніший бік стосунків: невірність.

Чи існують певні риси, які роблять людей більш схильними до зради? Чи є попереджувальні знаки, які можуть допомогти нам уникнути болю розчарування? Давайте розглянемо, що говорить про це портал iflscience.

Нарцисизм

Нарцисизм, як термін, не лише обмежується визнанням своєї привабливості в дзеркалі. Згідно з Кембриджським словником, це "надмірний інтерес і захоплення власною зовнішністю або власними здібностями". Такий стан може спонукати особу до переконання, що вона виняткова у спальні, незалежно від реальних навичок. Це відомо як сексуальний нарцисизм, і дослідження 2014 року показали, що люди з високим рівнем нарцисизму частіше зраджують.

Сексуальна поведінка

Дослідження 2021 року свідчить, що люди, які часто мастурбують, мають більшу схильність до невірності. Цей зв'язок може бути пов'язаний з пошуком нових відчуттів або прагненням до більшої сексуальної різноманітності.

Фізіологічні фактори

Зоологи виявили цікавий зв'язок: у приматів розмір яєчок самця може корелювати з вірністю його партнерки. Чим більші яєчка, тим більша ймовірність того, що самка буде невірна.

Вони зраджували раніше

Дослідження 2017 року підтверджують поширену думку: люди, які вже зраджували у минулому, з більшою ймовірністю зроблять це знову. Їхній досвід може знизити рівень емоційних бар'єрів, роблячи зраду більш прийнятною.

Важливі застереження

Важливо пам'ятати, що дані досліджень не дають остаточної відповіді. Наявність однієї або декількох згаданих рис не гарантує зраду, а лише свідчить про можливу схильність.

Раніше "Телеграф" розповідав, 10 моментів перед одруженням на які важливо звернути увагу. Окрім цього, вас може зацікавити п’ять найкращих романтичних комедій до Дня святого Валентина.