Набагато смачніше, ніж просто посмажити: рибка в хрумкому клярі вийде неймовірною

Читати російською
Автор

Ця страва гідна того, щоб бути у вашому меню

Риба часто є на нашій кухні. Ми маринуємо її, готуємо з овочами в духовці та додаємо до різноманітних салатів.

Сьогодні ми разом із "ТСН" розповімо, як приготувати смачно посмажити рибу. Ми просто приготуємо незвичайний кляр — і страва вийде неймовірною! Спробуйте — і переконайтеся самі.

Як приготувати рибу в клярі

Інгредієнти:

  • філе морської риби – 400 г;
  • перець чорний мелений;
  • сіль.

Для кляру:

  • вода – 100 мл;
  • яйце (жовток+білок) – 1 шт.;
  • борошно — 60 г;
  • крохмаль – 30 г;
  • розпушувач – 5 г;
  • куркума — 1/3 ч. л.;
  • сіль — 1/3 ч. л.

Для панірування:

  • борошно — 70 г.

Спосіб приготування:

  1. Філе риби нарізаємо невеликими шматочками, солимо і перчимо.
  2. Для приготування кляру в миску відправляємо борошно. Додаємо крохмаль, розпушувач, куркуму та яєчний жовток. Невеликими порціями вливаємо воду та перемішуємо за допомогою вінчика.
  3. Яєчний білок солимо, збиваємо вінчиком до легкої піни. Отриману масу відправляємо в тісто і знову все перемішуємо
  4. В окремий посуд всипаємо борошно для панірування.
  5. Кожен шматочок риби спочатку пануємо в борошні, злегка її струшуємо і занурюємо в приготований кляр.
  6. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і на середньому вогні обсмажуємо рибу до золотистої скоринки.

Готову рибу в хрумкому клярі подаємо з улюбленим гарніром. Смачного!