Фінал Нацвідбору на "Євробачення 2024": як виступили фіналісти та чому не назвали переможця (відео)

Читать на русском
Автор
39670
11 фіналістів Національного відбору на "Євробачення 2024"
11 фіналістів Національного відбору на "Євробачення 2024". Фото Суспільне Культура

Усього за право представити Україну на міжнародному пісенному конкурсі змагаються 11 претендентів

У суботу, 3 лютого, в Україні відбувся довгоочікуваний фінал Національного відбору на пісенний конкурс "Євробачення 2024", який відбудеться у шведському місті Мальме. З 11 учасників українські глядачі та зіркове журі в особі Андрія Данилка, Джамали та Сергія Танчинця, оберуть того, хто представлятиме Україну на 68-му щорічному конкурсі пісні.

Національний відбір на "Євробачення 2024" проходив у Києві. Дані про місце проведення фіналу конкурсу не розголошуються з метою безпеки через війну з Росією. Початок Нацвідбору стартував о 18:00 на YouTube-каналі "Євробачення Україна" та інших платформах.

На жаль, цього дня Нацвідбір закінчився нічим – переможця не змогли визначити через збій у "Дії". Якщо програма буде активна вночі, тоді українці зможуть підтримати свого фаворита голосом. Також буде можливість голосувати протягом усього завтрашнього дня до 19:00. Після цього розпочнеться пряма трансляція, в рамках якої буде оголошено переможця.

Де і як голосувати

Онлайн-голосування для глядачів буде доступне через програму "Дія". Щоб проголосувати за улюбленого виконавця, необхідно мати смартфон та доступ до інтернету.

У програмі "Дія" перейдіть до розділу "Сервіси", виберіть "Опитування", а потім натисніть "Активні опитування". Знайдіть список голосування на національному відборі на "Євробачення 2024", де представлено 11 учасників, та зробіть свій вибір.

Нацвідбір на "Євробачення 2024" онлайн

22:37 — Голосування переноситься через збій "Дії"

20:21 — Лінії закриті!

20:31 — Лінії для голосування відкриті!

20:23 — Останні у списку фіналістів — дует NAHABA. Колишні закохані виконали композицію GLASSS. Багато хто чує у пісні "нотки" російського гурту t.A.T.u. та їх "Нас не догонят", але артисти змогли "запалити" присутніх, включаючи журі.

20:15 — Група YAGODY з колоритною піснею Tsunamia "запалили" зал! Сергій Танчинець навіть порівняв артисток із Русланою та її "Дикими танцями".

20:04 — Під номером 9 на сцені Нацвідбору 2024 з'явилися хлопці з гурту Ziferblat. Соліст виконав заспокійливу, але таку приємну композицію під назвою Place I Call Home.

19:53 — Співачка під псевдонімом SKYLERR вразила українців виконанням конкурсної пісні Time is running out. "Мені було нудно", наголосив Андрій Данилко.

19:39 — І знову на сцену Нацвідбору вийшов MÉLOVIN, цього разу із синглом DREAMER. Зазначимо, що 26-річний артист уже представляв Україну на "Євробаченні" у 2018 році. Тоді ми посіли 17 місце.

19:26 — На сцену вийшли лідери Національного відбору на "Євробачення 2024", дует alyona alyona & Jerry Heil. Дівчата виконали пісню Teresa & Maria, яка не тільки зворушила глядачів та суддів, а й надихнула всіх у цей непростий для країни час. "Відразу чуєш, з якої це країни", — зазначив Данилко.

19:16 — Під номером 5 виступив співак Drevo. Хлопець прийшов на Нацвідбір із піснею Endless chain.

19:06 — Відома співачка ANKA, яка вже набула популярності в Європі, прийшла на Нацвідбір з авторською піснею "Палала". Дівчині перебуває у претендентах на переможця цього року.

19:00 — Молодий гурт NAZVA виступив на сцені із кумедною піснею під назвою Slavic English. Пісня на любителя, але вона зайшла членам журі — Андрію Данилку та Джамалі. Проте Танчинець був не в захваті, сказавши, що цього року такій композиції ще не настав час на "Євробаченні".

18:41 — Друга учасниця, українська співачка INGRET. Рудоволоса артистка вийшла на сцену з конкурсною піснею Keeper.

18:35 — Виступ першого фіналіста YAKTAK з піснею Lalala. Це було круто і сучасно, але чи це потрібно для "Євробачення" від країни, що воює, запитала суддя Нацвідбору 2024 Джамала.

18:23 – Наступні почесні зірки пісенного конкурсу – гурт TVORCHI. Представники України 2023 року змусили ностальгувати за своїм колоритним шоу.

18:05 — Стартував конкурс з виступу легенди "Євробачення 2004" Руслани. Так, ті самі "дикі танці" від переможниці конкурсу. Це було до мурах!

Фіналістами конкурсу стали 11 учасників: YAKTAK, INGRET, NAZVA, ANKA, Drevo, alyona alyona & Jerry Heil, MÉLOVIN, SKYLERR, Ziferblat, YAGODY та NAHABA. 11 січня відбулося жеребкування, яке визначило порядковий номер виступу кожного з артистів:

  1. YAKTAK — Lalala
  2. INGRET — Keeper
  3. NAZVA — Slavic English
  4. ANKA — "Палала"
  5. Drevo — Endless chain
  6. alyona alyona & Jerry Heil — Teresa & Maria
  7. MÉLOVIN — DREAMER
  8. SKYLERR — Time is running out
  9. Ziferblat – Place I Call Home
  10. YAGODY — Tsunamia
  11. NAHABA — GLASSS

Нагадаємо, що цієї суботи у фіналі Національного відбору будуть вести шоу фронтвумен гурту The HARDKISS Юлія Саніна, офіційний "голос" "Євробачення" в Україні — Тимур Мірошниченко та стендап-комік Василь Байдак. Ця трійка буде на головній сцені, а також фігуруватиме парами на інших локаціях.