ТОП-5 порід котів, які легко прив'язуються до нового господаря

Читать на русском
Автор
7556
Перс
Перс. Фото Pixabay

Ці породи виявляють прихильність до своїх господарів

Попри те, що коти дуже незалежні порівняно з багатьма іншими домашніми тваринами, вони все ще дуже ласкаві тварини. У цій статті ми розглянемо топ-10 порід котів, які володіють особливим талантом легко прив'язуватися до свого нового господаря.

Бомбейська кішка

Бомбейська кішка
Бомбейська кішка

Цю породу ще також називають міні-пантерою. Розумна, мила і приємна бомбейська кішка часто відразу захоплює серце господаря — і хто може їх звинувачувати? Бомбеї розумні та швидко вчаться трюкам, тому розважайте їх, навчаючи нових трюків і забезпечуючи інтерактивними іграшками для гри.

Сфінкс

Сфінкс
Сфінкс

Кішки породи сфінкс люблять тепло через відсутність шерсті. Кіт сфінкс пустотливий, товариський, дуже ніжний та любить обійми.

Бірманська кішка

Завдяки своїм красивим блакитним очам і красивій шерсті бірманські коти часто гратимуться з будь-якими товаришами, незалежно від їх породи. Фото: Getty Images/Canva Pro

Перси

Перська кішка відома своїм спокійним, м'яким, рівним характером, м'якішим, ніж у короткошерстих порід. Персидські довгошерсті кішки спокійні та ласкаві.

Мейн-кун

Великі та масивні, мейн-куни відзначаються теплом і лояльністю до своїх господарів. Попри свій загрозливий вигляд, мейн-куни мають дуже приємний характер, вони грайливі та привітні. Їм подобається бути в компанії людей і з них виходять чудові домашні улюбленці. Можливо, через своє невибагливе походження вони часто згортаються клубочком у найнесподіваніших місцях. Їм подобається життя надворі, вони потребують можливості забиратися на підвищення й імітувати полювання. Мейн-куни відомі своїм чарівним тихим скрекотом.

Мейн-кун
Мейн-кун

Нехай цей список допоможе вам обрати ту породу, яка принесе вам найбільше тепла та радості у домі. Обираючи кота, звертайте увагу не лише на його зовнішність, але і на характерні риси породи. Ці п'ять порід славляться своєю ласкавістю та вірністю, роблячи їх ідеальними компаньйонами для тих, хто шукає ласкаве кошеня.

Раніше "Телеграф" розповідав, як навчити кота любити митися і не травмувати його психіку. Окрім того, ви можете дізнатися чому котяча м’ята викликає незвичайну поведінку у ваших улюбленців.