Погода влаштувала репетицію весни: де буде до +13 найближчими днями

Читать на русском
Автор
1771
Лютий більше схожий на березень
Лютий більше схожий на березень. Фото pexels.com

У повітрі вже відчувається близьке завершення зими

На думку кліматолога Вазіри Мартазінової, зима в Україні більше не триває три місяці. Початок лютого цілком виправдовує цей прогноз – найближчими днями місцями буде до +13 градусів.

За прогнозом Українського гідрометцентру, вдень 2 лютого очікується -1 +5 градусів. На заході, сході та Харківщині — сніг з дощем, в решті регіонів без опадів.

У середу, 3 лютого, дощі накриють усю країну, місцями зі снігом. У нічні години очікується +2 -4 градуси, вдень стовпчики термометрів покажуть 0 +6 градусів, найтепліше буде на заході України.

Карта погоди на 3 лютого

У четвер, 4 лютого, синоптики прогнозують незначні дощі по всій країні. Навіть уночі буде без морозів – від 0 до 6 градусів тепла. Вдень стовпчики термометрів покажуть 1-10 градусів вище за нуль.

Карта погоди на 4 лютого

У п’ятницю, 5 лютого, вночі температура повітря буде така сама, як і 4 числа, а вдень — ще тепліше: від 2 до 12 градусів тепла. По всій Україні, крім західної частини, очікується дощ, або мокрий сніг.

Карта погоди на 5 лютого

У суботу, 6 лютого, без опадів буде лише у трьох західних областях, на решті території дощ, або сніг із дощем. Вночі очікується від 4 градусів морозу до 4 тепла, вдень 0 +13, найтепліше — на півдні та заході.

Карта погоди на 6 лютого

Раніше відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич розповів "Телеграфу", що лютий в Україні цього року буде теплішим за кліматичну норму. Проте найпомітніше це буде у кількох областях.