Про це мало хто знає: секрети приготування розсипчастого рису
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 971
Ми підкажемо, як зварити розсипчастий рис.
Рис — це одна з найпопулярніших круп у світі. Його можна готувати на сніданок, обід або вечерю, а також використовувати в якості інгредієнта для різних страв.
Однак, не всі знають, як приготувати розсипчастий рис, який не буде грудкуватим. Про це пише Уніан.
Ось кілька порад, які допоможуть вам приготувати ідеальний розсипчастий рис:
- Використовуйте правильний сорт рису. Для приготування розсипчастого рису краще використовувати довгозерний або середній рис. Короткозернистий рис, як правило, стає клейким при варінні.
- Ретельно промийте рис. Це допоможе видалити з нього зайвий крохмаль, який може призвести до клейкості.
- Відміряйте рис і воду в правильних пропорціях. На одну склянку рису візьміть дві склянки води.
- Не переварюйте рис. Рис готовий, коли він легко розрізається виделкою.
Ось покроковий рецепт приготування розсипчастого рису:
- Промийте рис у холодній воді, поки вода не стане прозорою.
- Відміряйте рис і воду в каструлі.
- Додайте в каструлю щіпку солі.
- Доведіть воду до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою.
- Варіть рис 15-20 хвилин, або доки він не буде готовий.
- Вимкніть вогонь і залиште рис на 10 хвилин, не знімаючи кришки.
- Розкрийте кришку і акуратно перемішайте рис.
Щоб рис був ще більш розсипчастим, ви можете додати в нього трохи олії або вершкового масла перед варінням. Також можна додати в рис трохи лимонного соку або оцту, щоб він не був таким клейким.
Також ми розповідали, як смачно тушкувати капусту. Крім того, можете спробувати приготувати хліб за рецептом "Телеграфа".