Ваші предки обожнювали рахувати гроші, якщо маєте таке прізвище: шукайте своє у переліку

Читать на русском
Автор
14365
Дівчина рахує гроші
Дівчина рахує гроші. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Матеріальні статки у давні часи теж були вкрай важливими

У давнину люди були уважними до тих, хто їх оточує, і одразу помічали їхні головні особливості, та давали відповідні прізвиська. Наприклад, деякі люди обожнювали якусь страву, хтось був вправним лісником чи рибалкою, а хтось любив рахувати гроші.

Давні прізвиська з часом стали прізвищами, про що пише мовознавець Юліан Редько у роботі "Сучасні українські прізвища. Деякі з них вказують на особливу любов до грошей та матеріальних статків.

Якщо у вас прізвища Гривна, Четвертак, Копійка, Галаган, Пінязь, Грош чи Коруна, то у вашого першопредка в пріоритеті було багатство. Він любив контролювати потік коштів та не втрачав шансу перерахувати свої гроші.

Проте це не означає, що першопредок був скнарою. Жадібним людям давали менш приємні прізвиська. Наприклад, Скупий.

Деякі люди, які були тісно пов’язані з грошима, отримували прізвиська, що вказували на їхню діяльність. Найчастіше мова про торгівлю. У нащадків прадавніх бізнесменів можуть бути такі прізвища як Флис, Вага, Базар чи Караван. Ці прізвиська вказують на те, що першопредок самовіддано працював у торгівлі та був успішним у цій сфері. Зазвичай це були активні та моторні люди.

Раніше "Телеграф" писав, які прізвища вказують на першопредка-вусаня. Ба більше, по них можна зрозуміти навіть колір чи форму вус.