Незвичайний вигляд та неперевершений смак: таку пюрешку люблять у Нідерландах

Читати російською
Автор

Здивувати близьких можна навіть гарніром

Якщо ви дуже любите картопляне пюре, напевно, вам сподобається і цей рецепт. Сьогодні ми приготуємо наш улюблений гарнір голландською.

Традиційна голландська страва під назвою стамппот готується дуже швидко та з простих інгредієнтів. Подайте її до столу із салатом та ковбасками – і ви здивуєте всіх: пюре виглядає незвичайно та має неперевершений смак. А рецептом ділиться "Господинька".

Як приготувати стамппот — картопляне пюре по-голландськи

Інгредієнти:

  • 7 великих картоплин;
  • 1 велика морква;
  • 2 невеликі цибулини;
  • 2 пучки петрушки;
  • 80 мл вершків 20%;
  • 70-80 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • сіль та перець на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю, морква та цибулю чистимо. Картоплю розрізаємо на чотири частини, моркву натираємо на великій тертці, а цибулю нарізаємо півкільцями.
  2. Підготовлені овочі відправляємо в каструлю з водою і варимо до готовності картоплі – на це потрібно приблизно 25 хвилин. Знімаємо їх з вогню і даємо трохи охолонути.
  3. У цей час подрібнюємо петрушку та обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом та рослинною олією до золотистого кольору.
  4. Підсмажену петрушку разом із вершками відправляємо в овочі, солимо, перчимо і розминаємо в пюре.

Подаємо стамппот з улюбленим салатом, смаженими сосисками або ковбасками. Вийде дуже смачно.