Ніжний печінковий паштет: проста бюджетна заготовка, яка повинна бути в кожному холодильнику

Читати російською
Автор

Обов’язково приготуйте його на закуску чи перекус

Ми розповідали, як приготувати смачний салат з печінкою. Тепер ділимось рецептом особливо смачного, апетитного та ніжного паштету з курячої печінки.

Закуска виходить ніжна, дуже приємна на смак, еластичної консистенції. Ще й готується дуже просто. Рецептом печінкового паштету поділились на порталі "Катрусина кухня".

Інгредієнти:

  • 500 г печінки
  • 150 г вершкового масла
  • 1 морквина
  • 1 корінь петрушки
  • 1 цибулина
  • сіль, перець
  • 1 лавровий листок
  • духмяний перець
  • мускатний горіх

Спосіб приготування:

  1. Чистимо і подрібнюємо моркву, петрушку і цибулю. Миємо печінку, очищаємо від плівок і нарізаємо.
  2. Обсмажуємо овочі і печінку, потім тушкуємо до готовності, додавши лавровий лист і духмяний перець. Підливаємо воду за необхідності.
  3. Пропускаємо печінку через м'ясорубку. Перед цим дістаємо лавровий лист.
  4. Перетираємо печінку з маслом за допомогою блендера. Додаємо сіль, перець і мускатний горіх до смаку.
  5. Викладаємо готовий паштет у форму і ставимо в холодильник. За кілька годин він стабілізується і набуде найкращої консистенції.

Виглядає готовий паштет майже як морозиво. Також ми розповідали, як дуже смачно приготувати печінку з цибулею.