Буде пишніше, ніж у сусідки: що налити у горщик з геранню для активного цвітіння

Читать на русском
Автор
85286
Герань порадує цвітінням дуже скоро
Герань порадує цвітінням дуже скоро. Фото Freepik

Дізнайтеся, чим потрібно поливати герань, щоб цвіла цілий рік

Буває так, що на зиму пеларгонія (герань) слабшає та перестає цвісти. Допомогти квітці можна за допомогою підручних засобів з аптечки, які повернуть силу та відновлять пишне цвітіння герані. Ми вже розповідали, як змусити цвісти орхідею, а сьогодні ділимося способами, як підживити пеларгонію.

Як виявилося, є два прості засоби, які допоможуть кімнатній рослині зацвісти взимку, пише ТСН. Це звичайний аптечний йод та перекис водню.

Як підживити герань йодом

Якщо все зробити правильно, то вже за тиждень герань пустить нові бутони. Для підживлення квітки потрібно зробити розчин з йодом — на літр води достатньо однієї краплі звичайного йоду і пів грама борної кислоти. Розмішайте розчин і обережно полийте по краю горщика. При цьому дуже важливо перед підживленням полити рослину звичайною водою, це вбереже коріння від опіків йодом. Поливати "калачики" з йодом можна не частіше ніж один раз на місяць.

Як підживити герань перекисом водню

Ще один варіант підживлення пеларгонії — перекис водню, який стане чудовим стимулятором цвітіння. Для розчину потрібно взяти дощову або воду з-під крана і на один літр влити 40 мл перекису водню. Так як і з йодом, перед підживленням перекисом потрібно полити квітку звичайною водою. Найкраще поливати герань цим добривом вранці чи ввечері.

Раніше "Телеграф" розповідав, як часто потрібно поливати взимку орхідею. Основні правила догляду за кімнатною рослиною.