Ви не чули про цей десерт: унікальні молдавські солодощі "Бабка Нягре"

Читати російською
Автор

Якщо ще не готувати його, обов’язково спробуйте

Ми розповідали, як вдома приготувати дуже красиві та смачні цукерки з шоколадом. Тепер ділимось рецептом фантастичного молдовського десерту "Бабка Нягре".

Якщо хочете спробувати незвичайний пружний бісквіт — обов’язково приготуйте, вам сподобається. Рецептом поділились на Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 10 яєць
  • 300 г борошна
  • 300 г цукру
  • 1 ст. л. соди
  • 200 мл рослинної олії
  • 300 мл кефіру
  • 500 мл молока
  • 2 ст. л. горілки

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо 10 яєць в міцну піну. До 300 г просіяного борошна додаємо 300 г цукру і 1 ст. л. соди. Перемішуємо до однорідності.
  2. Додаємо 20 мл рослинної олії і перемішуємо. Додаємо 300 мл кефіру і перемішуємо.
  3. Після цього додаємо 500 мл молока і перемішуємо. Вводимо у масу 2 ст. л. горілки і перемішуємо.
  4. Вводимо збиті яйця, помішуючи ложкою. Змащуємо товстостінний посуд вершковим маслом і виливаємо тісто.
  5. Накриваємо кришкою і випікаємо в духовці при температурі 200 градусів 1,5 години. Зменшуємо температуру до 100 градусів і випікаємо ще 1,5 години.
  6. Вимикаємо духовку і залишаємо десерт всередині мінімум на 30 хвилин. Остуджуємо повністю і залишаємо в холодильнику на добу.

Залишається десерт нарізати на порційні шматочки і подати. Також ми ділились рецептом дуже смачного карамельного торта.