Речі безнадійно зіпсуються: що не можна прати з кондиціонером для білизни

Читать на русском
Автор
1532
Кондиціонер використовують для пом’якшення тканини
Кондиціонер використовують для пом’якшення тканини. Фото Pexels

Дізнайтесь, у яких випадках варто відмовитися від використання ополіскувача для білизни

Кондиціонер для білизни — один з популярних засобів для прання, який використовується для надання тканини м’якості та приємного аромату. Білизна після нього не електризується і її легко прасувати. Деякі господині навіть призвичаїлися самостійно готувати кондиціонер для білизни.

Але за всіх переваг у цього засобу є й недоліки. Він підходить далеко не до всіх видів тканини. Деякі речі кондиціонер може зіпсувати, пише Actualno.

Що не можна прати з кондиціонером для білизни

Рушники кондиціонер зробить менш щільними. До того ж кондиціонер має властивість залишати тонку плівку на тканині. Для махрових рушників це означає втрату здатності поглинати воду.

Спортивний одяг виготовляється зі спеціального вологовідвідного матеріалу. Саме це дозволяє одягу вберегти власника від поту та розвитку хвороботворних бактерій. Деякі виробники спортивного одягу також додають до складу спеціальне просочення. А якщо випрати такі речі із кондиціонером для білизни, від просочення не залишиться і сліду.

Вогнестійкий одяг, як і спортивний, має спеціальне просочення. Воно захищає одяг від іскор або короткочасного впливу відкритого вогню. Після прання з кондиціонером від захисного просочення не залишиться сліду.

Одяг з еластаном. Багато виробників одягу додають еластан у вироби із синтетичних та натуральних тканин. Завдяки цьому речі більш міцні та легко розтягуються. Кондиціонер для білизни забиває волокна, одяг втрачає ці властивості.

Дитячий одяг. При використанні кондиціонера варто врахувати, що на ніжній шкірі дитини може виникнути реакція на засіб. Тому рекомендується використовувати спеціалізований ополіскувач для дитячого одягу з більш м’яким складом.

Темний одяг. На темних тканинах кондиціонер може залишати білі сліди. Щоб уникнути цієї проблеми, чорний одяг краще прати без його додавання або дуже слабкої концентрації.

Одяг з ручною вишивкою. Кондиціонер може зіпсувати якість вишивки, вона втратить колір та красу. До того ж такі речі рекомендується прати вручну.

Натуральний шовк. Виробам із натурального шовку потрібен особливий догляд. Цей одяг можна прати лише в делікатному режимі. Але не можна додавати кондиціонер для білизни. Він може залишати на одязі плями, які зіпсують вигляд.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити пуховик без прання. Швидко прибрати пляму допоможуть засоби з кухні.