Дитина замість онлайн уроків дивиться YouTube: що робити

Читать на русском
Автор
1684
Будьте терплячі (фото створене з допомогою ШІ)
Будьте терплячі (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Для багатьох батьків це є дуже актуально

Онлайн-навчання стало невід'ємною частиною життя багатьох дітей у Україні. Однак не всі діти можуть ефективно навчатися в такому форматі. Деякі з них можуть відволікатися на сторонні фактори, такі як соціальні мережі, ігри чи відео.

Якщо ви помітили, що ваша дитина замість онлайн уроків дивиться YouTube, не варто панікувати. У першу чергу, спробуйте з'ясувати причину такої поведінки. Можливо, ваша дитина просто не розуміє матеріалу, який вивчається на уроках, і тому відволікається на щось інше. Або ж вона просто не зацікавлена в ньому.

Якщо ви визначили причину проблеми, можна починати її вирішувати. Якщо дитина не розуміє матеріалу, допоможіть їй його вивчити. Можна разом переглянути відеоурок з YouTube, який пояснює те саме, що й учитель на онлайн-уроці. Або ж ви можете знайти інші ресурси, які допоможуть дитині краще зрозуміти тему.

Якщо ж дитина просто не зацікавлена в матеріалі, спробуйте зробити його більш цікавим. Наприклад, ви можете разом з нею подивитися відеоурок, який використовує ігри та інтерактивні елементи. Або ж ви можете придумати власний спосіб зробити навчання більш захоплюючим.

Якщо ви працюєте і у вас немає часу постійно контролювати дитину, ви можете встановити батьківський контроль. Він може бути встановлений на різних пристроях, таких як комп'ютери, смартфони та планшети. Він може блокувати доступ до певних веб-сайтів або доменів (наприклад youtube), встановлювати вікові обмеження на доступ до певного контенту, а також відстежувати історію веб-перегляду дитини.

Порада, як поставити батьківський контроль на браузер Chrome:

  • Відкрийте Google Chrome на вашому комп'ютері.
  • Перейдіть у налаштування. Клацніть на іконці з трьома вертикальними крапками в правому верхньому кутку вікна браузера і виберіть "Налаштування".
  • Додайте новий профіль. У розділі "Користувачі" або "Люди" клацніть "Додати нового користувача".
  • Назвіть профіль і виберіть для нього іконку. Це дасть змогу легко ідентифікувати профіль дитини.
  • Налаштуйте контрольований профіль. Після створення профілю виберіть опцію "Налаштувати нагляд за цим користувачем", щоб увімкнути батьківський контроль.
  • Увійдіть у свій обліковий запис Google. Це необхідно для того, щоб ви могли керувати налаштуваннями батьківського контролю.
  • Керуйте налаштуваннями. Ви можете керувати налаштуваннями контрольованого профілю, відвідавши сайт myaccount.google.com і вибравши розділ "Сімейні налаштування".

Використання розширень для батьківського контролю:

  • Відкрийте Chrome Web Store і знайдіть розширення для батьківського контролю, такі як "StayFocusd", "BlockSite" або "Web Nanny".
  • Встановіть розширення. Клацніть "Додати в Chrome" біля обраного розширення.
  • Налаштуйте розширення. Після встановлення відкрийте налаштування розширення і налаштуйте обмеження, наприклад, блокування певних сайтів, встановлення тимчасових обмежень для користування інтернетом тощо.

Налаштування батьківського контролю можуть відрізнятися в різних браузерах. Якщо ви не впевнені, як встановити батьківський контроль на браузер, ви можете звернутися до інструкції до браузера або технічної підтримки.

Кілька додаткових порад, які допоможуть вам подолати проблему відволікання дитини на онлайн-уроках:

  • Створіть комфортні умови для навчання. Дитина повинна мати спокійне місце, де вона не буде відволікатися на сторонні фактори.
  • Сплануйте свій день так, щоб дитина мала достатньо часу на відпочинок і розваги. Якщо вона буде втомлена, вона з більшою ймовірністю відволікатиметься.
  • Не ставте надто багато вимог до дитини. Починайте з малого і поступово збільшуйте навантаження.
  • Будьте терплячі. Подолання проблеми відволікання може зайняти деякий час.

Якщо ви докладете зусиль, ви зможете допомогти своїй дитині ефективно навчатися в онлайн-форматі.

Раніше "Телеграф" розповідав про смачний сніданок який можно приготувати перед школою. Окрім того, ви можете дізнатися від яких друзів краще берегти дитину.