Знадобиться один інгредієнт: як приготувати ефективне добриво для кактусів

Читать на русском
Автор
2736
Це добриво може приготувати кожен
Це добриво може приготувати кожен. Фото Pixabay

Для приготування відвару знадобиться лише один інгредієнт та трохи води

Є поширена помилка у власників кактусів — думати, що вони не потребують особливого догляду та удобрення. А це не так. Як і будь-яка інша кімнатна рослина кактус вимагає турботи та підживлення. "Телеграф" уже писав, що налити в горщик із геранню для активного цвітіння, а сьогодні розповідає, як у домашніх умовах приготувати добриво для кактусів.

Як виявилося, зробити це досить просто, а знадобиться лише один інгредієнт і вода, пише tsn.ua. Потім це добриво можна зберігати в холодильнику і знову використовувати через деякий час.

Як приготувати удобрення для кактусів?

Для приготування добрива для кактусів вам знадобиться півлітрова банка цибулиння і два літри води. Протягом 5-6 хвилин прокип’ятіть лушпиння цибулі у воді і дайте охолонути. Потім потрібно просто процідити відвар та поливати ним кактуси.

Отриману рідину можна використовувати як основний полив кактусів — приблизно двічі на місяць. А зберігати відвар можна у холодильнику.

Незабаром ви помітите, що ваші рослини ожили і почали активніше зростати. Справа в тому, що в лушпинні цибулі містяться калій і фосфор, які дуже корисні для кактусів і активізують їх ріст.

Раніше "Телеграф" розповідав про секретний спосіб, як змусити орхідею цвісти. З цим трюком вже за тиждень з’являться бутони.