Ваша щоденна помилка, яка може коштувати життя: чому не варто приймати душ під час роботи пральної машини

Читать на русском
Автор
54436
Пральна машина може бути небезпечною (фото створене з допомогою ШІ)
Пральна машина може бути небезпечною (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Небезпечна звичка, про яку не говорять

Чи можна митися коли працює пральна машина? Це питання турбує багатьох людей. З одного боку, здається, що це не має жодного сенсу. З іншого боку, існує багато історій про людей, які отримали удар струмом під час водних процедур.

Як наголошує ukr.media, небезпека ураження електричним струмом, все ж таки існує. Причина небезпеки полягає в тому, що пральна машина є електричним приладом. Коли вона працює, через неї проходить електричний струм. Якщо ви будете торкатися пральної машини мокрими руками, то існує ризик того, що ви отримаєте удар струмом. Якщо ізоляція внутрішніх компонентів пошкоджена або система заземлення не працює належним чином.

Ризик в умовах вологого середовища

Вода є провідником електрики, і вологе середовище ванної кімнати збільшує ризик ураження струмом. Якщо працює пральна машина, особливо старого зразка або з пошкодженнями, і в той же час хтось приймає душ чи ванну, існує можливість, що електричний струм може "просочитися" через водопровідну систему.

Поради для безпеки

  1. Використовуйте розетки з захистом від витоків струму. Встановлення таких розеток в ванній кімнаті та кухні може значно зменшити ризик ураження струмом.
  2. Перевіряйте техніку на наявність пошкоджень. Регулярно оглядайте пральну машину на предмет пошкоджень кабелю, вилки або самого корпусу.
  3. Не використовуйте електричні прилади в ванній під час купання. Це знижує ризик ураження струмом через несподівані витоки електрики.
  4. Дотримуйтесь інструкцій виробника. Уважно читайте і слідуйте інструкціям виробника для безпечного використання пральних машин.
  5. Регулярний технічний огляд. Забезпечте періодичну перевірку стану електричної системи вашого дому кваліфікованим електриком.

Хоча можливість ураження струмом через використання пральної машини відносно мала, важливо знати про цей ризик і вживати необхідних заходів безпеки. Бережіть себе та своїх близьких, уважно ставлячись до використання побутової техніки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися грибка у ванній кімнаті, раз і назавжди.