Ці булочки будуть ідеально м’якими навіть через день: ідеальна випічка зі склянки молока

Читати російською
Автор

Чудовий домашній варіант до кави чи чаю

Ми розповідали, як приготувати гору печива за 15 гривень. Тепер ділимось рецептом чудових м’яких булочок з сиром.

Вони залишаються пухкими навіть на наступний день, а все завдяки особливому тісту. Рецептом булочок з сиром поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • Молоко – 200 мл.
  • Дріжджі свіжі – 8 гр. (або сухі 3 гр.)
  • Цукор – 40 г
  • Борошно – 350 г
  • Олія – 30 г
  • Дрібка солі

Начинка:

  • Сир – 200 гр
  • Цукор – 40 г
  • Ванільний цукор – 8 г
  • Родзинки – 50 г

Спосіб приготування:

  1. Робимо опару: в тепле молоко додаємо дріжджі та цукор, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин. До опари додаємо трохи борошна і перемішуємо лопаткою.
  2. Вливаємо олію і щіпку солі, перемішуємо. Поступово додаємо решту борошна і замішуємо тісто руками.
  3. Тісто має бути м'яким і ніжним, зовсім не приставати до рук. Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо у теплому місці на 1-1,5 години.
  4. До сиру додаємо цукор, ванільний цукор і родзинки, перемішуємо. Це буде начинка.
  5. Тісто, що підросло, обминаємо руками. Розкочуємо в один прямокутний пласт, рівномірно викладаємо начинку.
  6. Загортаємо в рулет. Нарізаємо булочки на середні шматочки.
  7. Викладаємо булочки надрізом вгору на форму, застелену пергаментом. Залишаємо відпочити в теплому місці ще на 30 хвилин.
  8. Змащуємо булочки збитим яйцем. Ставимо у розігріту духовку до 180 градусів на 15-20 хвилин.

Після випікання даємо булочкам трохи охолонути. Також ми ділились рецептом чудового торта "Чорний принц".