Навіщо сіяти насіння помідорів у сніг: городники приємно здивуються

Читать на русском
Автор
56830
Розсада порадує здоровим сходом Новина оновлена 24 січня 2024, 18:09
Розсада порадує здоровим сходом. Фото antonovsad

Цей метод сприяє вирощуванню міцної та здорової розсади томатів

Кожен городник, навіть початківець, мріє про те, щоб отримати міцну та здорову розсаду помідорів. Нині існує безліч добрив для вирощування розсади, але варто звернути увагу на дари зими, завдяки яким насіння овочів зійдуть без проблем. Йдеться про звичайний сніг.

Сніг може замінити процес стратифікації (імітація впливу природних зимових умов на насіння рослин – ред.) та сприяти загартовуванню паростків. Тала вода зі снігу також позитивно впливає на розсаду помідорів, прискорюючи появу паростків і зміцнюючи імунітет рослин, пише facedobra.

Як посіяти насіння томатів у сніг

Для початку насіння слід замочити у склянці води з додаванням 1 чайної ложки солі. Насіння, що плаває на поверхні, слід відсіяти. Потім їх необхідно занурити в 3% розчин перекису водню на 20 хвилин, а потім ретельно промити водою.

Далі розчиніть щіпку борної кислоти у склянці гарячої води та витримайте насіння у цьому розчині протягом години. Після цього посадіть насіння в горщик із землею та дренажними отворами на відстані 1,5 см один від одного. Посипте зверху тонким шаром землі на 1 см, але не поливайте.

Покрийте посадки шаром снігу та накрийте контейнер плівкою. Помістіть його в прохолодне місце, поки сніг не розтане. Потім перемістіть розсаду в тепле місце за 25-28 градусів.

Раніше ми писали, коли можна і як сіяти насіння баклажана на розсаду. Насамперед слід вибрати відповідні дні.