Потрібні часник та м’ята: як прогнати мишей та щурів із дому

Читать на русском
Автор
732
Гризуни ненавидять ці запахи
Гризуни ненавидять ці запахи. Фото freepik.com

Пацюки в паніці втечуть з вашого будинку

Миші та щури наполегливо прагнуть потрапити у теплі будинки та квартири у пошуках джерел їжі та затишних місць для виведення потомства. Зграї голодних гризунів, особливо щурів, можуть поширювати інфекції, не кажучи вже про спустошення будинків. Тому в цьому питанні треба бути на чеку і знати, як швидко позбутися гризунів.

У магазинах можна зустріти широкий асортимент засобів від щурів та мишей. Але далеко не всі їх можна використовувати безпечно для людей та домашніх тварин. Тому краще віддати перевагу іншим способам рятування від гризунів. Рецептом кількох ефективних та простих засобів від щурів та мишей ділиться Express.

Чого бояться щури та миші

Не допустити проникнення гризунів у приміщення чи прогнати їх допомагають прості продукти – часник та м’ята.

Олія м’яти перцевої

Пацюки та миші ненавидять запах свіжої м’яти. Нанесіть м’ятну олію на ватяний диск і протріть всі місця, через які гризуни можуть поринути у будинок. Як альтернативу можна використовувати олію кориці.

Часник

Сильний часниковий запах допоможе відлякати щурів та мишей. Розкладіть зубчики часнику на підвіконнях, біля вхідних дверей та інших місцях, де можуть з’явитися гризуни.

  • Не менш важливо зробити так, щоб гризуни не змогли потрапити до вашого житла. Маленький отвір у підлозі або стіні може дуже швидко стати більшим, якщо поблизу є щур або миша. Рекомендується закривати такі "шляхи" скловатою.
  • Підтримуйте чистоту в будинку, не залишайте відкриті продукти та крихти.
  • Вчасно позбавляйтесь сміття.
  • Щури люблять солодку їжу. Переконайтеся, що ємності з цукром надійно закриті й ніяка солодка їжа не загниває.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися неприємного запаху з холодильника. Декілька простих порад позбавлять проблеми.