Для такої закуски вам знадобиться паста та форми для мафінів: хитрий рецепт

Читати російською
Автор

Сім’я проситиме такі макарошки мало не щодня

Іноді навіть найзатятішим любителям макаронів іноді набридають звичні страви з цього продукту. Саме тому ми пропонуємо з них приготувати незвичайну закуску.

Для такої страви за рецептом "ТСН" вам знадобляться нехитрі продукти та формочки для мафінів. Близькі здивуються такій подачі, але із задоволенням поласують і вдома, і візьмуть із собою як перекушування.

Як приготувати макарони з сиром у формах для мафінів

Інгредієнти:

  • паста — 500 г;
  • вершкове масло — 3 ст. л.;
  • невелика цибулина — 1 шт.;
  • часнику — 2 зубчики
  • борошно — чверть склянки
  • молоко — 2,5 склянки;
  • кайенський перець — на кінчику ножа
  • сіль, свіжомелений чорний перець — до свого смаку;
  • твердий тертий білий сир — 2 склянки;
  • твердий тертий жовтий сир – 2 склянки.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю та часник почистьте, подрібніть. Пасту зваріть до готовності відповідно до інструкції на упаковці.
  2. Духовку розігрійте до 180 градусів, а форми для мафінів змастіть олією.
  3. У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте подрібнену цибулю, пасеруйте протягом 4-5 хвилин. Через цей час додайте часник і готуйте до появи характерного аромату.
  4. В отриману масу додайте борошно, через 2 хвилини — молоко. Помішуючи, на середньому вогні доведіть суміш до кипіння, потім приправте кайенським перцем, сіллю, перцем.
  5. Зніміть соус з вогню, додайте білий сир та півтори склянки жовтого сиру. Перемішайте, доки не розплавиться сир.
  6. До соусу додайте готові макарони, перемішайте і розкладіть суміш по формах. Посипте сиром, що залишився, і запікайте до золотистої скоринки — це займе близько 20 хвилин.
  7. Дайте страві охолонути, дістаньте з форми та подавайте на стіл.

А ще близьким можна сподобатися макарони з ковбасками у томатному соусі. З їх приготуванням упорається навіть дитина.