Ні яєць, ні рису, ні краплі майонезу: найнезвичайніший рецепт крабового салату

Читати російською
Автор

Тож крабового салату ви ще не готували!

Навряд чи когось можна здивувати класичним крабовим салатом. Як правило, ми готуємо страву з крабових паличок, додаємо кукурудзу, рис, варені яйця, свіжі огірки та заправляємо його майонезом.

Однак сьогодні разом з OBOZ.UA ми приготуємо незвичайний крабовий салат: у ньому не буде ні рису, ні яєць, ні майонезу. Така страва точно здивує і близьких, і гостей.

Як приготувати салат з пекінською капустою та крабовими паличками без майонезу

Інгредієнти:

  • капуста свіжа — 1/2 шт.;
  • свіжі огірки — 3 шт.;
  • крабові палички — 200 г;
  • зелена цибуля — до свого смаку;
  • рослинна олія — 60 мл;
  • сік лимона — з 1/2 шт.;
  • цедра лимона — 1 ч. л.;
  • часник — 1 зубок;
  • цукор, сіль, перець білий мелений, насіння кунжуту – по 1 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Капусту миємо і тонко шаткуємо. Огірки миємо, при необхідності чистимо від шкірки та нарізаємо тонкою соломкою. Також нарізаємо очищені крабові палички. Подрібнюємо зелену цибулю. Все змішуємо у салатнику.
  2. Для приготування заправки очищений часник дрібно нарізаємо. З лимона зрізаємо цедру. Все змішуємо, додаємо олію, лимонний сік, цукор, сіль, білий мелений перець.
  3. Підготовлену заправку додаємо в салат, все ретельно перемішуємо, прикрашаємо кунжутним насінням і подаємо до столу.

Раніше ми розповідали, як правильно вибрати крабові палички. Вам знадобляться лише пальці та ніс.