Пінгвіняча хода і не тільки: як правильно пересуватися по слизькій дорозі

Читати російською
Автор

Прості поради, як уникнути падінь на ожеледиці

Україну накрили сильні січневі морози та снігопади. На дорогах і тротуарах може спостерігатися ожеледиця, а отже саме час згадати важливі правила, як пересуватися по слизьких доріжках. Ми вже розповідали, чим змастити взуття, щоб не падати, а сьогодні ділимося правилами поведінки при ожеледиці.

Щоб уникнути падінь та травмування взимку, потрібно дотримуватись кількох важливих правил, пише unian.net. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Як правильно ходити в ожеледь

Взагалі краще уникати слизьких доріжок, щоб максимально знизити ризик падінь. Однак, якщо обійти ожеледицю немає можливості, потрібно пересуватися правильно. Постарайтеся ходити повільно, ноги повинні бути трохи підігнутими, а коліна не сильно напружені.

Ступаючи по льоду, намагайтеся наступати всією підошвою, а не скакати з п’ят на носки і навпаки. Постарайтеся зробити свої кроки максимально дрібними та повільними. Там, де є можливість, можна навіть акуратно ковзати.

Найкраще не тримати руки в кишенях і не говорити по телефону, це знизить ризик падіння. Безпечніше розвести руки вбік, щоб краще тримати рівновагу тіла.

Пінгвіняча хода

Як пересуватися ожеледицею, можна підглянути у пінгвінів. Ці тварини точно знають, як безпечно рухатися слизькою поверхнею. Так, за прикладом пінгвінів, робіть дрібні та повільні кроки, а голову та тулуб злегка нахиліть уперед, щоб змістити тяжкість тіла з п’ят.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно падати на ожеледиці. Прості правила, щоб мінімізувати травмування на слизькій дорозі.